Floridienne ziet alle divisies groeien

Biobest, gespecialiseerd in de bestuiving en bescherming van gewassen via insecten, is de grote groeitak van Floridienne. ©Dries Luyten

De agro- en chemieholding Floridienne zag in het derde kwartaal zowel de omzet als de winst verder verbeteren.

Alle drie de divisies van Floridienne gingen er in het derde kwartaal op vooruit, meldt de groep in een kwartaalupdate.

De grootste groeier is de tak Life Sciences, de 'wetenschap van het leven'. Floridienne spreekt over een 'zeer sterke vooruitgang' van zowel de omzet als de operationele winst. Het filiaal Biobest uit Westerlo, het nummer één in de wereld in bestuivingen en gewasbescherming via bijen en andere insecten, kende een zeer sterke groei in Noord-Amerika. Ook de enzymetak deed het goed.

Rolmops

De afdeling Feestvoeding zag de verkopen stijgen, terwijl de marges verbeterden door de prijsdaling van sommige grondstoffen. Die tak produceert onder meer bereidingen met wijngaardslakken, zalm, rolmops, sint-jakobsschelpen, sauzen en confituren. In het vierde kwartaal moet de margeverbetering zich verder doorzetten.

De chemietak groeide vooral dankzij fors hogere volumes bij de batterijrecyclagedochter SNAM en een sterke activiteit in pvc-stabilisatoren op de Europese markt. Het Turkse filiaal Kimflor, dat additieven maakt voor de pvc-industrie, stabiliseert ondanks de moeilijke markt in het land.

Door de vooruitgang in alle takken, herhaalt Floridienne de prognose dat de resultaten in 2019 hoger moeten liggen dan vorig jaar, zonder daar cijfers bij te geven.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud