Forse koersstijging Recticel doet vragen rijzen

©BELGAIMAGE

Recticel schoot donderdag tegen buitengewone hoge volumes fors hoger. Het lijkt erop dat sommige beleggers wisten dat er iets in de lucht hing. Maar over de finale biedprijs hadden ze duidelijk geen weet.

De beurswaakhond FSMA schortte vrijdag de handel in de schuimrubberproducent Recticel op nadat het aandeel donderdag zonder nieuws 14,2 procent hoger was gegaan naar 15,12 euro.

Niet alleen de koersstijging van donderdag was opmerkelijk, ook het handelsvolume. 'Dat lag boven 500.000, terwijl dat op normale dagen tussen 50.000 en 100.000 ligt. Zeker voor een feestdag is het handelsvolume van donderdag dus opvallend hoog', zegt Wim Hoste, analist van het beurshuis KBC Securities.

De beleggers die donderdag gretig aandelen hebben gekocht, dreigen een verlies te slikken van 10 procent.

De koersstijging en het hoge volume doen vragen rijzen. Ze zouden het gevolg kunnen zijn van insidertrading. Vrijdagnamiddag werd bekend dat de Belgische holding Bois Sauvage haar belang van 27 procent in Recticel verkoopt aan het Oostenrijkse Greiner. Bovendien komt er een bod op de resterende aandelen Recticel tegen 13,5 euro per stuk.

De beleggers die donderdag gretig aandelen hebben gekocht, dreigen dus een verlies te slikken van 10 procent. Een financieel voordeel is evenwel niet noodzakelijk om gestraft te worden voor handel met voorkennis.

De FSMA analyseert alle ongewone koersbewegingen op de Brusselse beurs, maar geeft op individuele dossiers geen commentaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud