Gilead toont stevige blijk van vertrouwen in Galapagos

©REUTERS

Ondanks zware tegenslagen behoudt partner Gilead het vertrouwen in Galapagos. De Amerikanen bezitten 25 procent van het Mechelse biotechbedrijf en zullen tot augustus 2024 geen aandelen verkopen.

De relatie tussen Gilead en Galapagos hangt dan toch niet in de touwen na de zware tegenslagen met Galapagos' stermiddel Jyseleca.

Het Mechelse biotechbedrijf meldt dat Gilead ermee akkoord gaat zijn zogenaamde lock-upperiode te verlengen tot 22 augustus 2024. Dat houdt in dat de Amerikaanse partner tot die datum geen Galapagos-aandelen verkoopt. Gilead is veruit de grootste aandeelhouder en heeft volgens de laatst beschikbare informatie een belang van 25 procent.

Voorheen was in een lock-up van twee jaar voorzien, die dit jaar in augustus zou vervallen. Gilead had daarna de vrijheid om tussen 2021 en 2024 zijn belang te verlagen tot 20 procent. Dat deel van de oorspronkelijke overeenkomst wordt nu aangepast.

'We merkten dat er bij beleggers wat onzekerheid was over het engagement van Gilead in onze samenwerking. We dachten dat dit een duidelijk signaal kon zijn. We hebben het aan Gilead voorgelegd en het had er geen problemen mee. Zo eenvoudig was het. Of we iets in ruil hebben moeten geven? Nee, niets. Soms zijn de zaken niet ingewikkeld', reageert Onno van de Stolpe, de oprichter en CEO van Galapagos.

We hebben dit aan Gilead voorgelegd en het had er geen problemen mee. Zo eenvoudig was het. Of we iets in ruil hebben moeten geven? Nee, niets.
Onno van de Stolpe
CEO Galapagos

'We staan volledig achter onze langetermijnsamenwerking met Galapagos. We blijven de meerwaarde van de aanpak van Galapagos zien', zegt Andrew Dickinson, de financieel directeur van Gilead.

De twee bedrijven gingen in augustus 2019 een tienjarige samenwerking aan voor onderzoek en ontwikkeling. De overeenkomst gaf Gilead toegang tot de hele onderzoekspijplijn van Galapagos. Gilead kreeg een exclusieve licentie en optierechten om alle huidige en toekomstige programma's buiten Europa te ontwikkelen en commercialiseren.

140,59
prijs per aandeel
Gilead injecteerde in 2019 meer dan 1 miljard euro kapitaal in Galapagos en betaalde 140,59 euro per aandeel. Intussen zijn die aandelen nog maar 65 euro waard.

Gilead legde daarvoor 3,5 miljard euro op tafel. En als onderdeel van die transactie deed het een kapitaalinjectie van 1,1 miljard in Galapagos. Per aandeel betaalde het toen 140,59 euro. Wat later oefende het tegen diezelfde prijs een warrant (het recht om een aandeel te kopen tegen een voorafbepaalde prijs) uit. De deal zette Galapagos destijds op de wereldkaart.

Gilead beleefde tot nog toe evenwel weinig plezier aan de instap in Galapagos. De Amerikaanse farmawaakhond FDA gaf vorig jaar geen groen licht voor de commercialisering in de VS van Jyseleca wegens ongewenste neveneffecten bij een hoge dosis van het medicijn.

Gilead trok de stekker uit de Amerikaanse vermarkting van Jyseleca voor reumabehandeling. Sindsdien is de koers van Galapagos met ruim twee derde gekelderd. In Europa is het middel wel op de markt en heeft het mogelijk nog potentieel om darmontstekingsziekten te behandelen. Bovendien krijgen Galapagos en Gilead dit jaar inzicht in het potentieel van het project Toledo, een onderzoek naar een nieuwe generatie medicijnen voor auto-immuunaandoeningen zoals reuma.

Gilead bezit 25 procent van Galapagos, en heeft zelfs de mogelijkheid om dat belang - uiterlijk tegen 2024 - via de uitoefening van een resterende warrant uit te breiden tot maximaal 29,9 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud