'Hamsterwoede moet cijfers Colruyt stutten'

Degroof Petercam verwacht een stijging van de omzet van Colruyt met 2 procent tot 6,13 miljard euro. Het verwijst daarvoor naar de hamsterwoede.

De warenhuisketen Colruyt zou volgende week sterke jaarcijfers moeten bekendmaken door het gehamster bij de start van de coronapandemie. Bank Degroof Petercam trekt daarom het koersdoel al op.

Herinnert u zich nog de beelden van Colruyt-klanten in lange wachtrijen met overvolle karren toen de coronacrisis losbarstte? Het zal de keten geen windeieren gelegd hebben, denkt analist Fernand de Boer. Colruyt sloot zijn boekjaar eind maart af, en legt op 16 juni zijn resultaten voor.

De Boer verwacht een stijging van de omzet met 2 procent tot 6,13 miljard euro. Voor Colruyt gaat hij uit van een klim met 3,1 procent, voor de lokale Spar-winkels met 6,5 procent. Die groei wordt getemperd door de sluiting van de speelgoed- en seizoenswinkels van Dreamland, een lagere omzet in de grootdistributie omdat grootkeukens en scholen sloten, en minder vraag naar brandstoffen bij de DATS-stations.

Colruyt kon daardoor wel zijn personeel flexibel inzetten. De Dreamland-werknemers werden tewerkgesteld in de distributiecentra, die alle zeilen moesten bijzetten. De keten realiseerde wellicht ook hogere marges omdat promoties een tijdlang verboden waren. De Boer verwacht een positieve Covid-19-impact van 25 à 30 miljoen euro. Daarvan zou 10 miljoen als bonus naar het personeel gaan.

ZEB

Hij trekt zijn prognose voor de brutobedrijfswinst met 2 procent op naar 816 miljoen euro, boven de consensus die op 792 miljoen rekent. Voor de nettowinst verhoogt hij zijn verwachting van 377 tot 387 miljoen. De hogere marges worden deels tenietgedaan door een lagere bijdrage bij enkele deelnemingen, zoals de kledingketen ZEB. Toch verhoogt de analist zijn koersdoel van 58 naar 59 euro en houdt hij zijn koopadvies.

Colruyt geeft traditioneel pas nieuwe jaarprognoses op zijn algemene vergadering in september.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud