Advertentie
Advertentie

Inclusio begint met zwier aan beurscarrière

Co-CEO's Xavier Mertens (links) en Marc Brisack luiden de beurscarrière in van Inclusio. ©Tim Dirven

Inclusio heeft zijn beursdebuut sterk afgetrapt. De ontwikkelaar van sociale woningen ging bij zijn eerste notering tot 5 procent hoger op een mindere beursdag.

Inclusio is de 18de gereglementeerde vastgoedvennootschap (gvv) op de Brusselse beurs. Het is wel de allereerste met een uitgesproken sociale stempel. Het bedrijf ontwikkelt sociale woningen en infrastructuur voor mensen met een beperking en verhuurt die vervolgens via sociale verhuurkantoren.

Inclusio bracht 2,8 miljoen nieuwe aandelen naar de beurs. Tegen de intekenprijs van 21,40 euro per aandeel haalde het ongeveer 60 miljoen euro op. De koers ging bij de start even naar 22,50 euro. Na een uur handel hangt Inclusio 2,8 procent hoger op 22 euro. Zowat een kwart van de aangeboden aandelen was voorbehouden voor particuliere beleggers, waarvan minstens 10 procent voor Belgen.

Inclusio streeft naar een gemiddeld jaarlijks huurrendement van 4,2 procent. De beursnieuwkomer verwacht in 2021 een winst per aandeel van 0,45 cent en zou daarvan 95 procent (0,43 cent) uitbetalen als dividend. Beleggers krijgen daarmee zicht op een nettodividendrendement van 1,4 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud