ING: 'D'Ieteren kan in het beste geval verdubbelen'

Een D'Ieteren Auto-filiaal in Kortenberg. ©Jonas Roosens

D'Ieteren krijgt woensdag een boost door een positief rapport van ING.

Analist David Vagman herhaalt zijn overtuigd koopadvies voor D’Ieteren  en laat zijn koersdoel klimmen van 58 naar 66 euro. Voor die aanpassing zijn er twee redenen: het management heeft de vooruitzichten voor Belron fors verhoogd en de Brusselse groep is onverwacht een aandeleninkoopprogramma ter waarde van 150 miljoen euro gestart.

Autoruitengroep Belron presteerde in de eerste zes maanden merkelijk beter dan verwacht. Het management trok daarop de winstprognose voor het hele jaar gevoelig op: in plaats van met 30 procent zou de winst voor belastingen met 70 procent stijgen. De ruime winstmarge (brutobedrijfswinst op omzet) verbeterde in het eerste halfjaar met liefst 400 basispunten tot 14,8 procent dankzij een gunstige prijs- en regiomix, het herkalibreren van sensoren in de voorruit (ADAS) en kostenbesparingen. Volgens het management zou die margeklim duurzaam zijn. Vagman heeft daarom zijn ramingen voor de winst voor belastingen voor de periode 2019-2021 met respectievelijk 3 procent, 8 en 7 procent verhoogd.

Hij verwacht dat Belron zijn langetermijndoelstellingen binnenkort zal optrekken, mogelijk tijdens een investeerdersdag kort na de publicatie van de jaarresultaten van D’Ieteren. De analist denkt dat de snellere penetratie van ADAS, de aanwezigheid van sensoren ook buiten de voorruit en slimme koetswerkherstelling de markt voor Belron kan opentrekken en tot hogere marges – en waarderingsmultiples - kan leiden.

Aandelen inkopen

Het inkoopprogramma ter waarde van 150 miljoen dollar is ook onmiddellijk waardeverhogend en zou in de ogen van Vagman structureel kunnen worden. Hij verwijst enerzijds naar het dividend van Belron, dat voor D’Ieteren zou neerkomen op circa 200 miljoen euro per jaar, anderzijds naar de cashberg van 1 miljard euro waarop de Brusselse groep zit.

‘D’Ieteren kan deze stroom gemakkelijk gebruiken om aandelen te blijven inkopen’, klinkt het. Een aandeleninkoopprogramma kan trouwens ook de erg hoge discount (van naar schatting 40 procent tegenover de netto-actiefwaarde) helpen drukken vermits het herinvesteringsrisico daalt.

Vagman blijft sterk geloven in het opwaarts potentieel van zowel Belron als D'Ieteren. in zijn 'stierenscenario', wanneer alles optimaal uitpakt, komt hij tot een koers van 97 euro. Dat komt neer op meer dan 100 procent opwaarts potentieel.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud