Advertentie

Kotmadam van de Brusselse beurs tankt bij via private plaatsing

Xior deed in april zijn eerste private plaatsing. Daarna volgden er nog twee dit jaar. ©rv

Xior lanceerde met succes een kapitaalverhoging van 55 miljoen euro bij institutionele investeerders. Het is al de derde tankbeurt dit jaar voor de Brusselse kotmadam.

De 1.093.611 nieuwe aandelen werden aan institutionele beleggers verkocht via een versnelde private plaatsing tegen een uitgifteprijs van 50 euro per aandeel. Xior haalde daarmee 54,7 miljoen euro op.

De verhuurder van studentenwoningen wil de netto-opbrengt, eventueel in combinatie met kredietfinanciering, gebruiken om zijn investeringsprogramma en toekomstige groei te financieren. De geconsolideerde schuldgraad van het bedrijf bedroeg 53,62 procent op 30 september 2020.

De vastgoedvennootschap kondigde ook de verwerving aan van nog te ontwikkelen gronden in Gent met een totale investeringswaarde van zo'n 16,5 miljoen euro. Met die twee nieuwe projecten worden 160 studentenunits aan de portefeuille toegevoegd.

Xior bevestigde ook de eerder aangekondigde EPRA-winstprognoses (de winst uit de kernactiviteiten) van 1,70 euro per aandeel. Dat is een stijging van 6,3 procent tegenover 2019. Het plant een brutodividend van 1,36 euro voor het volledige jaar 2020.

Het is de derde keer dit jaar dat Xior geld ophaalt via een versnelde plaatsing bij institutionele beleggers, na eerdere kapitaalverhogingen in april en oktober.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud