Laureaten Beursrally gehuldigd

Winnaar Pieter Eysermans in gesprek met De Tijd-hoofdredacteur Peter De Groote.

Tijdens een digitale plechtigheid zijn de winnaars van de Beursrally gevierd. Eindwinnaar Pieter Eysermans sleept een beleggersrekening van 10.000 euro in de wacht.

Tijdens een digitale awardceremonie werd Pieter Eysermans (spelersnaam Ximilianpi) gevierd als winnaar van de Beursrally. De 41-jarige treinbestuurder uit Geel ontvangt een beleggersrekening van 10.000 euro bij de fondsenbank MeDirect. De laureaat sleepte de eindoverwinning in de wacht dankzij een gouden portefeuille met daarin Tesla, het databedrijf Palantir en de laadpalenspecialist Fastned. Dat leverde hem een eindrendement van 69 procent op na tien speelweken.

'Collega's bij de NMBS vragen me na mijn overwinning vaker om beurstips', vertelde de winnaar tijdens de awardceremonie aan De Tijd-hoofdredacteur Peter De Groote. 'Mijn voornaamste advies is een tracker kopen op de S&P500-beursindex en daar vervolgens afblijven', zei de Kempenaar. 'En naar de filmpjes van de topbeleggers Warren Buffett en Charlie Munger kijken.'

Ook de andere laureaten werden in de bloemetjes gezet en sleepten een geldprijs van MeDirect in de wacht. Wouter Slegers uit Vosselaar won in het fondsenklassement, met een rendement van 22 procent via uitsluitend fondsbeleggingen. Karl Ceulemans, een student nanotechnologie uit Heverlee, werd eerste in het studentenklassement, met een rendement van 60 procent dankzij een stevige winst op Fastned.

De huldiging vond door de coronabeperkingen digitaal plaats. Bij vorige edities mocht de winnaar de beursbel luiden op de beursvloer van Euronext Brussel. De plechtigheid werd bijgewoond door Tim Rooney, de CEO van MeDirect België, Vincent Van Dessel, de CEO van Euronext Brussel en Peter Quaghebeur, de CEO van Mediafin (De Tijd, L'Echo).

De Beursrally kijkt terug op een recordeditie met 30.500 deelnemers.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud