Moody's verlaagt rating Nyrstar opnieuw

©Hollandse Hoogte / Merlin Daleman

De kredietbeoordelaar maakt zich zorgen over de liquiditeit van de mijnbouwer.

Het ratingbureau Moody's heeft de kredietstatus van mijnbouwer Nyrstar verlaagd van Caa1 naar Caa3. De kredietbeoordelaar denkt dat de huidige ontwikkeling van de winst en de cashflows kunnen leiden tot een onhoudbare kapitaalstructuur. 

Het bureau verlaagt zijn prognoses voor de winst en de kasstromen in 2018 en 2019. Het mijnbouwbedrijf gaf zelf al in een update aan dat het werkkapitaal de afgelopen weken verder is gedaald. Moody's stelt vast dat er een risico is dat de financiering van de dagelijkse activiteiten in gevaar komt. Dit kan gebeuren wanneer de klanten van de mijngroep niet meer bereid zijn  kredieten te verstrekken aan het bedrijf met de toekomstige productie als onderpand.

Een ander risico voor de liquiditeit is een scenario waarin de nodige financiering van de voorraad sterk toeneemt, zoals in het eerste kwartaal van 2018 gebeurde toen de zinkprijzen stegen.

Rommelstatus

De rating van Caa3 is extreem laag en komt neer op een rommelstatus. Bij de landenratings is het mijnaandeel nu het equivalent van Barbados en Mozambique. De rating staat maar 2 traptreden hoger dan die van Venezuela.

De verlaging van de kredietwaardigheidsstatus volgt logischerwijs op de zoveelste winstwaarschuwing die het bedrijf vorige week vrijdag gaf.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud