Nyxoah trekt naar Nasdaq

CEO Olivier Taelman van Nyxoah luidde in september de openingsbel naar aanleiding van de beursgang in Brussel. ©Kristof Vadino

Zeven maanden na de beursgang in Brussel wil de expert in de behandeling van slaapapneu ook op Wall Street noteren.

Nyxoah , een Waalse specialist in de behandeling van slaapapneu, heeft bij de Amerikaanse toezichthouder SEC een aanvraag ingediend voor een notering op Nasdaq. Het is nog niet duidelijk hoeveel aandelen Nyxoah wil aanbieden en tegen welke prijs. 

De beursgang zal plaatsvinden zodra de SEC het dossier heeft afgehandeld, zegt Nyxoah in een persbericht, maar de timing is ook afhankelijk van de marktomstandigheden. 

Het aandeel van Nyxoah was vrijdag nog 5,8 procent hoger afgesloten op 19,68 euro. Nyxoah trok in september vorig jaar naar de beurs tegen 17 euro. Het noteert nu dus 16 procent hoger. 

'Argenx achterna'

Bij de beursgang vorig jaar - toen Nyxoah 65 miljoen euro ophaalde - sprak de groep al grote ambities uit. Nyxoah wilde naar eigen zeggen 'het succes van Argenx evenaren'. Ook Argenx heeft een tweede notering op Nasdaq. Nyxoah wordt geleid door CEO Olivier Taelman, voorzitter Robert Taub was eerder al betrokken bij het naar Nasdaq brengen van bedrijven.

Nyxoah werd in 2009 opgericht en legt zich toe op nieuwe technologie om slaapapneu te behandelen. Door die aandoening, waar wereldwijd enkele honderden miljoenen mensen aan lijden, blokkeert een verslapping van de tongspieren de luchtweg. Dat leidt tot een kortstondige ademstilstand, luid gesnurk en een verstoorde nachtrust. Het toestelletje van Nyxoah is sinds vorige zomer beschikbaar voor Duitse patiënten.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud