Oostenrijkse activist Klaus Röhrig versterkt positie in Agfa-Gevaert

Röhrig is sinds mei 2019 ook voorzitter van Agfa-Gevaert. ©rv

De Oostenrijkse activist Klaus Röhrig heeft zijn belang in Agfa-Gevaert de voorbije dagen met 1,26 procent uitgebreid.

Klaus Röhrig heeft sinds 11 maart voor 6,94 miljoen euro aandelen Agfa-Gevaert bijgekocht. Dat blijkt uit insidermeldingen bij de beurswaakhond FSMA. Röhrig kocht via zijn investeringsfonds AOC Technology 2,16 miljoen aandelen en betaalde daar tussen 3,01 en 3,35 euro voor. Hij vergroot zijn belang in de beeldvormingsgroep uit Mortsel met 1,26 tot 14,68 procent.

AOC - voluit Active Ownership Capital - is een activistisch investeringsfonds dat operationele en strategische veranderingen probeert door te voeren bij bedrijven waarin het investeert, om meerwaarde te creëren voor de aandeelhouders. In tegenstelling tot veel andere activistische investeerders blijft AOC voor de lange termijn in het kapitaal van de bedrijven zitten.

Medische IT verkocht

Mee onder impuls van AOC verkocht Agfa een groot deel van zijn tak medische IT aan de Italiaanse groep Dedalus. Die deal van 975 miljoen euro werd eind januari ondertekend, maar is nog niet afgerond. Agfa mikte op het tweede kwartaal dit jaar om de verkoop af te sluiten. De regulatoren moeten de operatie nog goedkeuren. Er zijn ook opschortende voorwaarden die niet gespecificeerd zijn. De verkoopprijs lag zowat 30 procent boven het bedrag waar analisten rekening mee hielden. 

Röhrig is sinds mei 2019 ook voorzitter van Agfa-Gevaert. De 42-jarige ex-zakenbankier zit al sinds 2018 in de raad van bestuur. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud