Quest for Growth stapt in Biocartis

©Biocartis

QfG heeft in maart 115.000 Biocartis-aandelen gekocht.

Dat blijkt uit de maandelijkse update van de aandelenportefeuille van de investeringsmaatschappij. Het aandelenpakket is goed voor 1,05 procent van de intrinsieke waarde van de totale portefeuille van Quest. 'We hebben al bij al een voorzichtige positie ingenomen, want het blijft een investering met een eerder hoog risico', zegt investment manager Yves Vaneerdewegh. De 115.000 aangekochte aandelen Biocartis staan voor 0,2 procent van het totale aantal Biocartis-aandelen.

Biocartis boekte vorig jaar 28,6 miljoen euro inkomsten, een groei van 24 procent. Het nettoverlies steeg evenwel met 15 procent naar 48 miljoen euro, te wijten aan de stijgende kosten voor onderzoek en ontwikkeling en voor de opbouw van de verkoopploeg. Om de cashpositie aan te zuiveren, haalde het bedrijf nogmaals 55,5 miljoen euro kapitaal op. 

'Concurrentiële markt'

'Ik zie dat het bedrijf vooruitgang boekt. De productontwikkeling loopt goed, maar er zijn nog risico's aan verbonden. Het is een concurrentiële markt en de kasstromen moeten nog verbeteren', zegt Vaneerdewegh, die het aandeel al sinds de beursgang in 2015 in de gaten houdt. 

Biocartis ontwikkelde Idylla, een diagnosticaplatform waarop heel snel testen uitgevoerd kunnen worden om bijvoorbeeld kanker op te sporen en te voorspellen welke behandeling het meest kans op slagen heeft. Biocartis ontwikkelt per toepassing specifieke cartridges waarvan het er volgend jaar 210.000 à 225.000 wil verkopen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud