Saxo start bod op Binck

Binck sponsort sinds vorig jaar Binck Bank Tour. ©Photo News

De Deense Saxo Bank lanceert woensdag haar bod op alle aandelen van Binck Bank, een Nederlandse onlinebank. Het bod loopt tot en met 22 mei.

Saxo had al op 17 december aangekondigd dat het 6,35 euro per aandeel biedt, inclusief dividend. Het betaalt een premie van 35 procent boven op de slotkoers van 14 december. De directie, raad van bestuur en ondernemingsraad van Binck steunen het bod. Binck verwacht dat het bod tussen begin juli en midden augustus wordt afgerond.

De overname zal tot gevolg hebben dat banen verdwijnen bij Binck. ‘De fusie brengt belangrijke schaalvoordelen met zich mee. Op een termijn van twee tot drie jaar zal dat natuurlijk gevolgen hebben voor het personeel. Deze gevolgen zullen zoveel mogelijk worden opgevangen met natuurlijk verloop.’

Vooral bij de afdelingen operaties en IT in Nederland zullen banen verdwijnen, zegt woordvoerder Harmen van der Schoor. Hij verwacht niet dat er bij Binck België banen verdwijnen. Bij Binck werken ongeveer 440 mensen, van wie 40 in ons land.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud