Advertentie

Shurgard ziet winst 10 procent groeien

©Wim Kempenaers

Shurgard realiseerde in de eerste helft van het jaar 10 procent meer winst. Daarvan gaat een groot deel naar de aandeelhouder via een interimdividend.

Shurgard , de op Euronext Brussel genoteerde verhuurder van opslagplaatsen, maakt over de eerste helft van het jaar een winstgroei bekend van 9,9 procent tot 50,9 miljoen euro.

De inkomsten uit de verhuur dikten met 5,5 procent aan. De vastgoedgroep zag verder de schuldgraad (loan-to-value) zakken van 24,8 procent in 2018 tot 15,8 procent eind juni. De kaspositie bedraagt 250,8 miljoen euro.

Eind juni telde Shurgard 231 opslagplaatsen. Er kwamen nieuwe sites in Londen en Utrecht. Er staan ook vijf projecten op de plank in Londen, Parijs en Berlijn.

Onze solide balans laat ons toe naar opportuniteiten te kijken en tegelijk te investeren in organische groei.
Marc Oursin
CEO Shurgard

De Luxemburgse groep keert een interimdividend uit van 0,45 euro, die beleggers begin oktober op hun rekening krijgen gestort. Shurgard werpt zich op als een dividendwaarde, met een minimale winstuitkeringsratio van 80 procent.

Maar voor Belgische particuliere beleggers is er een belangrijk nadeel: het dividend ondergaat zowel 15 procent Luxemburgse bronheffing, als 30 procent roerende voorheffing. Dat geeft een totale belastingdruk van 40,5 procent.

40,5%
Dubbele belasting op het dividend
Belgische particuliere beleggers betalen zowel 15 procent Luxemburgse bronheffing als 30 procent roerende voorheffing.

Shurgard kwam in oktober vorig jaar naar de beurs tegen 23 euro per aandeel. Wie inschreef zit op een winst van 30 procent. Kleine beleggers zitten daar niet bij want zij mochten niet intekenen. Een unicum voor Euronext Brussel.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud