Stormloop op Bekaert-obligatie

©BELGA

Bekaert heeft vrijdagavond de inschrijvingen voor zijn obligatie-uitgifte na één dag vervroegd afgesloten, omdat de vraag veel groter was dan het aanbod.

'De obligatie-uitgifte was zeer succesvol', zegt de woordvoerster van Bekaert. 'We zijn zeer gelukkig met het resultaat.' De staaldraadgroep wilde maximaal 200 miljoen euro ophalen, maar de beleggers tekenden in voor meer dan 350 miljoen.

De vraag naar Belgische bedrijfsobligaties is groot omdat beleggers op zoek zijn naar papier dat wat meer opbrengt dan een spaarboekje, kasbon of termijnrekening. De zevenjarige obligaties hebben een coupon van 2,75 procent en een nettorendement van 1,64 procent.

Bovendien is het aanbod van Belgische bedrijfsobligaties zeer beperkt. Bekaert is de eerste Belgische onderneming die dit jaar obligaties uitgeeft waarop particuliere beleggers kunnen intekenen.

Omdat de vraag naar de obligaties van Bekaert veel groter was dan het aanbod, zullen beleggers slechts een deel krijgen van het papier dat ze hebben besteld. Concrete informatie daarover is nog niet beschikbaar. Driekwart of 150 miljoen euro aan obligaties wordt geplaatst bij particuliere beleggers en de rest bij institutionele beleggers.

Bekaert zal de opbrengst van de obligaties vooral gebruiken om in juni volgend jaar een converteerbare obligatie van 380 miljoen euro terug te betalen. Het zal de rest van die schuld met eigen middelen betalen. 'We hebben veel cash.'

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud