TINC haalt 112,7 miljoen op met kapitaalverhoging

Prinses Beatrix opent een schutklok in de naar haar genoemde sluis in Nieuwegein, een investeringsproject van TINC. ©ANP

De investeerder in infrastructuur heeft 9,1 miljoen nieuwe aandelen geplaatst bij beleggers.

De kapitaalverhoging van TINC is dinsdag met succes afgerond. De investeerder in infrastructuur wilde met de uitgifte van maximaal 9,1 miljoen aandelen een maximumbedrag van 112,7 miljoen euro ophalen en hij is daarin geslaagd.

Bestaande aandeelhouders konden met drie voorkeursrechten inschrijven op één nieuw aandeel tegen 12,4 euro per stuk. Ze tekenden in voor 7,6 miljoen aandelen of 84,6 procent van het aantal aangeboden aandelen. De hoofdaandeelhouders Belfius Insurance en Gimv oefenden al hun voorkeursrechten uit.

Daarna hebben beleggers bij de private plaatsing van de niet-uitgeoefende voorkeursrechten (scrips) ingetekend op 1,4 miljoen nieuwe aandelen. De netto-opbrengst van de niet-uitgeoefende voorkeursrechten bedraagt 0,43 euro per coupon nummer 11.

De derde kapitaalverhoging in drie jaar is de grootste sinds de beursgang in 2015. TINC zal de opbrengst van de kapitaalverhoging gebruiken om uitstaande investeringsverbintenissen te financieren. Het gaat onder meer om investeringen in de windparken Storm Vlaanderen en Kroningswind, het glasvezelnetwerk Glasdraad, het toeristisch complex De Haan Vakantiehuizen en de Prinses Beatrixsluis.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud