Tinc koopt windpark Kroningswind in Nederland

Op het eiland Goeree-Overflakkee wordt Tinc meerderheidsaandeelhouder van het windpark Kroningswind. ©ANP

De infrastructuurspeler Tinc heeft in de zomer 60 miljoen euro extra opzij gezet voor investeringen in Nederlandse glasvezel en windenergie. Dat blijkt uit de publicatie van de jaarresultaten.

Tinc heeft vorige maand een meerderheidsbelang verworven in het windpark Kroningswind, dat gerealiseerd wordt op het eiland Goeree-Overflakkee. Het windpark telt 19 windturbines van 150 meter hoog. De bouw wordt verwacht in 2020. Bij volledige realisatie zegt Tinc 40 miljoen euro aan het project.

In juli heeft Tinc het investeringsengagement aan het portefeuillebedrijf GlasDraad verhoogd met 20 miljoen euro. Dat geld dient voor de aanleg van bijkomende glasvezelnetwerken in Nederland. GlasDraad wil bewoners en ondernemers in de buitengebieden toegang geven tot supersnel glasvezelnetwerk.

Tinc maakte beide investeringen bekend in de marge van de jaarresultaten. De infrastructuurspeler realiseerde in het boekjaar 2018/2019 een nettowinst van 20,3 miljoen euro, of 0,74 euro per aandeel. Dat is 4,8 procent meer dan vorig jaar. De waarde van de portefeuille - 18 participaties in Belgiƫ, Nederland en Ierland - was eind juni goed voor 267,1 miljoen euro, 9,7 procent meer dan eind juni 2018. In die periode stopte Tinc 15 miljoen euro toe aan Storm Vlaanderen (windparken) en 20 miljoen euro aan het vakantiepark De Haan. Louter op basis van de uitstaande investeringstoezeggingen, heeft Tinc op termijn zicht op een portefeuille van 370 miljoen euro.

Zoals reeds bekend, hebben de beleggers in oktober uitzicht op een uitkering van 0,5 euro, waarvan 0,45 euro via een kapitaalvermindering.

Samen met de jaarresultaten, publiceert Tinc vandaag ook zijn jaarverslag. Hieruit blijkt dat Nederland eind juni reeds goed was voor 32 procent van de portefeuille. Dat belang zal dus nog toenemen met de twee bijkomende investeringen bij de noorderburen afgelopen zomer. 

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud