TINC voert investeringen op in Ierland en Nederland

Prinses Beatrix opende in 2019 een schutkolk in de naar haar genoemde sluis. ©ANP

De infrastructuurbelegger TINC investeert in sociale woningen in Ierland en in sluizen in Nederland. Hij verwacht een beperkte negatieve impact van de coronacrisis.

TINC gaat samen met het Australische Macquarie Capital investeren in een Ierse publiek-private samenwerking (pps) voor de bouw van sociale woningen in de regio rond de hoofdstad Dublin. Het project omvat 534 sociale woningen op zes locaties en heeft een looptijd van 25 jaar. De woningen zullen in de loop van 2021 beschikbaar zijn. TINC verwerft dan een meerderheidsbelang en heeft zich ertoe verbonden 16 miljoen euro te investeren.

Voorts heeft de investeringsgroep het belang in de pps Prinses Beatrixsluis verhoogd van 3,75 naar 37,5 procent voor een bijkomende investering van ongeveer 5 miljoen euro. Daarbij gaat het om de financiering en het langetermijnonderhoud van de Prinses Beatrixsluis bij Nieuwegein, de renovatie van de twee bestaande sluizen, de verbreding van het Lekkanaal en de bouw van bijkomende aanlegsteigers. Het project werd eind 2019 voltooid. 

De impact van de coronacrisis op de portefeuille is volgens TINC relatief beperkt. De participaties blijven functioneren zonder materiële onderbrekingen. De onderhoudstaken worden vaak uitgesteld en de bouwwerven ervaren vertragingen, werkonderbrekingen en/of verhoogde kosten, maar dat brengt de realisatie niet in gevaar.

Impact corona

TINC merkt wel op dat de daling van de elektriciteitsprijs wellicht een negatieve invloed heeft op de waardering van zijn wind- en zonneparken. De investeerder signaleerde eerder bij de publicatie van de halfjaarcijfers dat een daling van de elektriciteitsprijs met 10 procent de intrinsieke waarde van de portefeuille met 0,7 procent drukt.

De daling van de elektriciteitsprijs zal wellicht een negatieve invloed hebben op de waardering van de wind- en zonneparken.
TINC

De participaties met een vraaggestuurd verdienmodel ondervinden wellicht een negatieve impact van het lager aantal gebruikers. Met het vraaggestuurd verdienmodel verwijst TINC onder meer naar de vakantiehuizen in De Haan en de woon-zorgcentra waarin het heeft geïnvesteerd.

Dividend

De investeerder gelooft dat de coronacrisis geen materiële invloed heeft op de kasstromen vanuit zijn investeringsportefeuille. Daarom bevestigt TINC de vooropgestelde uitkering van 0,51 euro per aandeel voor dit boekjaar. Die uitkering gebeurt de jongste jaren deels met een kapitaalvermindering en deels met een dividend. Het boekjaar van TINC loopt van 1 juli tot 30 juni.

KBC Securities behoudt zijn houdenadvies en koersdoel van 14 euro.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud