TINC voert stevige kapitaalverhoging door

Prinses Beatrix opende begin dit jaar een derde schutkolk in de naar haar genoemde sluis. Het geld van TINCs kapitaalverhoging stroomt onder meer naar dit project. ©ANP

De investeerder in infrastructuur wil tot 112,7 miljoen euro ophalen. Het beursblad De Belegger zegt dat investeerders mogen intekenen.

TINC geeft maximaal 9.090.909 nieuwe aandelen uit tegen 12,40 euro het stuk. Die prijs houdt een korting van 11,43 procent in tegenover de slotkoers van dinsdag (14 euro).

Het gaat om een operatie met voorkeurrecht. Bestaande aandeelhouders kunnen per drie aandelen die ze bezitten één nieuw aandeel verwerven. Gimv en Belfius Verzekeringen, die samen ruim een vijfde van TINC in handen hebben, hebben al aangekondigd dat ze de kapitaaloperatie volledig volgen en al hun voorkeurrechten zullen uitoefenen.

'U mag intekenen', zegt het beursblad De Belegger. 'Maar laat het gewicht van één individueel aandeel nooit teveel oplopen. Ons huidig advies voor TINC is kopen op koerszwakte.'

De inschrijvingsperiode begint morgen op donderdag 21 november en loopt tot en met maandag 2 december. Op die laatste dag sluit de inschrijving om 16 uur.

Niet-uitgeoefende voorkeurrechten worden verkocht in de vorm van scrips. De private plaatsing van de scrips vindt in principe op 3 december plaats.

De nieuwe aandelen noteren vanaf donderdag 5 december op Euronext Brussel.

Windparken

TINC zal de opbrengst gebruiken om uitstaande investeringsverbintenissen te financieren, voor een totaal van 102,5 miljoen euro. Het geld stroomt onder meer naar de windparken Storm Vlaanderen en Kroningswind, naar het glasvezelnetwerk Glasdraad, de gespecialiseerde residenties Réseau Abilis, het toeristisch complex De Haan Vakantiehuizen en Prinses Beatrixsluis.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud