Umicore en EVS zetten rem op Quest For Growth

QfG neemt Robertet op in de portefeuille, producent van geurstoffen voor onder meer Chanel. ©REUTERS

De portefeuille genoteerde aandelen van de investeringsmaatschappij Quest for Growth presteerde in de eerste jaarhelft minder goed dan de markt. Koersdalingen van onder meer Umicore en EVS zijn daar de oorzaak van.

Terwijl de Stoxx Europe 600 in de eerste jaarhelft met 16,5 procent steeg, bleef de prestatie van de portefeuille van genoteerde aandelen van Quest for Growt beperkt tot 13 procent.

De enige zogenaamde privak die de beurs van Brussel rijk is, boekte onder meer verlies op Exel Industries (-29%), Aures (-18%),Umicore (-18%), Norma (-13%) en EVS (-10%). Positieve uitschieters waren Akka Technologies (+45%), CEWE (+43%), SAP (+41%), TKH (+38%) en Nexus (+36%).

Robertet

Na de aankoop van Biocartis in maart, is het Franse Robertet de tweede nieuwkomer in de portefeuille dit jaar, meldt QfG. Robertet, een bedrijf dat al in 1850 werd opgericht, produceert geurstoffen voor parfums en smaakstoffen voor de voedingsindustrie. 

Ook werden posities in ondermeer Nedap, Nexus en Umicore vergroot. TKH en CEWE werden in gewicht gereduceerd nadat ze meer dan 5% van de totale activa uitmaakten.

Korting

In het eerste halfjaar steeg de netto inventariswaarde per aandeel van QfG met 9,9 procent tot 7,83 euro. QfG boekte een winst van 11,8 miljoen euro over de zesmaandenperiode. Een jaar eerder was er een verlies van 0,6 miljoen euro.

De stijging van de intrinsieke waarde komt echter niet tot uiting op de beurs. Sinds januari daalde de koers van het aandeel QfG met 6,3 procent tot 5,64 euro eind juni. Hierdoor is de korting ten opzichte van de netto inventariswaarde opgelopen tot 27,9 procent. Dat is ruim de helft meer dan het gemiddelde over de voorbije twee jaar. Vandaag sloot het aandeel op 6 euro. De portefeuille profiteerde wellicht van de sterke beursprestaties deze maand.

 

 

 

 

 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud