Vastgoedgroep WEB krijgt applaus voor aankoop gebouwen

Een kantoorgebouw van WEB.

Warehouse Estates Belgium (WEB) spurt naar het hoogste peil in twee jaar. De vastgoedgroep koopt twee panden en krijgt een hoger koersdoel van Degroof Petercam.

Na een lange radiostilte kondigt WEB de aankoop aan van een logistiek pand nabij Charleroi en van een kantoorgebouw in Luik. Beide zijn volledig verhuurd. WEB legt er 20,7 miljoen euro voor op tafel, waardoor de portefeuille met 7,5 procent toeneemt. De Waalse vastgoedgroep zal jaarlijks 1,3 miljoen euro extra huur opstrijken, wat neerkomt op een beginrendement rond 6,5 procent.

Bank Degroof Petercam verhoogt in een reactie het koersdoel met 3 euro tot 65 euro, en raadt aan de aandelen op te bouwen. 'Dit zijn de eerste significante overnames sinds mei vorig jaar', legt analist Herman van der Loos uit. 'Het initiële huurrendement ligt iets lager dan dat van de huidige portefeuille, die bij een volledige verhuur 7,1 procent opbrengt. Maar het is fair gezien de lange looptijden van de huurcontracten van meer dan negen jaar. De transacties zullen een positieve impact hebben op de winst. Mijn winstverwachting stijgt van 3,94 naar 4,25 euro per aandeel in 2020.'

Familie Wagner

Door de aankopen daalt het belang van winkelvastgoed in de gemengde portefeuille. Eind juni waren retailpanden, voornamelijk baanwinkels, goed voor 68,8 procent van de gebouwen. De Henegouwse familie Wagner, die 48 procent van WEB controleert, wil een brede portefeuille om de risico’s te spreiden. Door de brede focus is WEB minder populair bij institutionele beleggers, maar particulieren kunnen via WEB hun karretje aan dat van de familie Wagner hangen.

Tegen 14 keer de operationele winst van volgend jaar is WEB nog aantrekkelijk gewaardeerd.
herman van der loos
analist degroof petercam

'WEB is low profile. Het gebrek aan focus gaat gepaard met een flinke dosis opportunisme in het portefeuillebeleid. De vastgoedgroep leverde dit jaar al een rendement op van 23 procent (inclusief dividend), maar is tegen 14 keer de operationele winst van volgend jaar nog aantrekkelijk gewaardeerd. Bovendien zorgt WEB voor een consistente waardecreatie', besluit van der Loos.

WEB knipt vrijdag een interim-dividend van 2,25 euro per aandeel. Het brutojaarrendement bedraagt 6 procent.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud