Advertentie

Vastgoedspeler Intervest verhoogt winstprognose

©Intervest O&W

Intervest zet verder in op het ontwikkelen van logistieke vastgoedsites. Door de gestegen huurinkomsten en de uitrol van het strategische plan is de verwachte winst voor 2021 hoger.

Intervest O&W kwam maandag nabeurs met halfjaarcijfers. De EPRA-winst per aandeel steeg met 9 procent naar 0,83 euro. De vastgoedspeler verhoogt daarnaast de verwachting van de eerder gecommuniceerde EPRA-winst per aandeel voor 2021 van 1,62 tot 1,65 naar 1,65 tot 1,68 euro. Verder bevestigt de onderneming het beoogde brutodividend van 1,53 euro voor 2021, hetzelfde bedrag als voor 2020.

'Op basis van de verhuringen die we hebben gedaan, de gestegen huurinkomsten en het uitrollen van het strategische plan hebben we meer comfort gekregen met resultaten', zegt CEO Gunther Gielen. 'Daardoor konden we de winstprognose verhogen.'

De portefeuille met logistiek vastgoed kent een volledige bezetting. De bezettingsgraad in de totale vastgoedportefeuille klom met 1 procent naar 94 procent. Verder stegen de huurinkomsten organisch met 5 procent. De reële waarde van de vastgoedportefeuille klom met 5 procent sinds december naar 1,07 miljard euro. Op de onderstaande grafiek is te zien hoe de portefeuille met logistiek vastgoed inmiddels 64 procent van de totale portefeuille uitmaakt (eind 2020: 62,5%):

Het almaar hogere percentage logistiek vastgoed in de portefeuille wordt door beleggers over het algemeen als gunstig gezien. De coronapandemie heeft een turbo gezet op de e-commerce en daarmee ook op de vraag naar logistiek vastgoed.

Oververhitting

De groep zegt wel dat op de logistieke vastgoedmarkt sprake is van oververhitting en schaarste. Omdat aankopen van logistiek vastgoed duur zijn, evolueert de onderneming nu meer naar projectontwikkelingen in eigen beheer of in samenwerking met partners. Een voorbeeld is Herentals Green Logistics, dat in april 2021 is begonnen met de bouwwerken voor de grootschalige herontwikkeling van 45.000 vierkante meter. Ruim 22.000 vierkante meter is verhuurd aan een bedrijf in sanitair en verwarming.

We kunnen mooie rendementen genereren als we onze eigen posities van land kunnen herontwikkelen.
Gunther Gielen
CEO van Intervest O&W

Ook het project Genk Green Logistics, de oude Ford-site, wordt gecommercialiseerd. Begin april werd een gebouw van 25.000 vierkante meter voor drie jaar verhuurd aan Eddie Stobart Logistics Europe. Intervest heeft een tweede huurder gevonden in P&O Ferrymasters, waarvoor het een gebouw van ruim 10.000 vierkante meter zal laten bouwen.

'Genk Green Logistics is onze kip met de gouden eieren', zegt Gielen. 'We hebben 250.000 vierkante meter aan totaal potentieel dat we volledig gaan ontwikkelen. Vandaag zijn twee units volledig opgeleverd, maar er lopen natuurlijk nog gesprekken over de andere units. We kunnen mooie rendementen genereren als we onze eigen posities van land kunnen herontwikkelen.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud