Vastned Retail Belgium weet huren goed te innen

©Vastned Retail Belgium

In het eerste kwartaal had het vastgoedbedrijf weinig last van de coronacrisis. Maar nu de maatregelen verstrengd zijn, overlegt het weer met de getroffen huurders.

De vastgoedspeler Vastned Retail Belgium komt maandagavond met een tussentijdse verklaring over het eerste kwartaal. Het bedrijf meldt een hoge stabiele inningsgraad van 98,2 procent van de huurinkomsten tijdens de eerste drie maanden van het jaar. De bezettingsgraad steeg ten opzichte van 31 december met 0,6 procentpunten tot 96,8 procent.

Aangezien de particiële lockdown inging op het einde van het eerste kwartaal, is de impact op de resultaten beperkt gebleven.
Vastned Retail Belgium

Verder daalde de schuldgraad met 1,1 procent ten opzichte van eind 2020, waardoor de schuldgraad nu 27,4 procent bedraagt. Het laat ook weten nog 36,7 miljoen euro aan ongebruikte kredietfaciliteiten te hebben en zegt dat het tot doel heeft om de huurgelden tijdig te innen en de bezettingsgraad hoog te houden. Voorts benoemt het Reinier Walta tot strategische CEO.

Weinig impact corona

'Aangezien de particiële lockdown inging op het einde van het eerste kwartaal, is de impact op de resultaten beperkt gebleven', zegt het bedrijf. Het bedrijf heeft net als bij de twee voorgaande winkelsluitingen opnieuw de dialoog geopend met de getroffen huurders.

Goed nieuws is dat de onderneming, te midden van de coronapandemie, tien nieuwe huurovereenkomsten wist af te sluiten in het eerste kwartaal die in totaal een huurvolume van 1 miljoen euro vertegenwoordigen (5,6 procent van de totale huurinkomsten). Vier ervan zijn bestaande huurders. De zes nieuwe huurders zorgen voor een kleiner aandeel voor 'fashion' in de portefeuille. Het sloot onder andere overeenkomsten met een verkoper van tuinmeubelen en een Apple-reseller.

Daarnaast meldde de vastgoedonderneming dat de reële waarde van de vastgoedbeleggingen met 8,8 miljoen is gedaald ten opzichte van 31 december tot 321,6 miljoen euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud