Volumeboost bezorgt Biocartis beste beursdag van dit jaar

Het zaklaboratorium Idylla is de hoeksteen van Biocartis' portefeuille. ©Biocartis

In het voorbije kwartaal heeft het Mechelse medtechbedrijf Biocartis 70 procent meer 'patronen' verkocht voor zijn minilabo Idylla. Het bezorgt het bedrijf de beste beursdag sinds januari.

Biocartis meldt een volumegroei van 70 procent in het voorbije kwartaal voor zijn 'cartridges', de patronen om tests uit te voeren op Biocartis' minilabo Idylla. Daarmee zit het bedrijf meer dan op koers om zijn jaardoelstelling te halen. Voor het volledige boekjaar mikt het op een groei tussen 40 en 60 procent voor cartridges. Voor Europa spreekt Biocartis van een beter dan verwachte groei, zowel in oncologie als in ontstekingsziektes. Het bedrijf ondervond ondanks de pandemie geen hinder van uitgestelde zorg.

Covidtest

Ook in de VS ging het jaar sterk van start. Al voorspelt het bedrijf dat de grote vraag naar zijn covidtest via Idylla achter de rug is. 'De vaccinatiecampagnes beginnen de testvolumes van onze covidtest via Idylla aan te tasten, waardoor vraag en aanbod in evenwicht geraken', klinkt het.

Daarnaast kondigt het medtechbedrijf een nieuwe samenwerking aan. Het zal met het Rotterdamse SkylineDX een test ontwikkelen om het risico op melanomen op te sporen. Een onderdeel van de overeenkomt is dat Biocartis tot 10 miljoen euro aan obligaties van SkylineDX zal kopen. Biocartis had eind maart een kaspositie van 108,1 miljoen euro.

Biocartis zit met een koerswinst van 7,5 procent bij de sterkste stijgers in Brussel op donderdag. Het bedrijf beleeft zijn beste beursdag dit jaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud