Voorzichtig beursdebuut voor Sequana Medical

De Alfapomp van Sequana Alfapomp. ©Sequana Medical

Sequana Medical, een producent van pompjes die leverpatiënten verlichting brengen, kent op zijn eerste dag op Euronext Brussel een zwakke start.

De voortekenen waren niet zo gunstig. De interesse voor de beursgang was zeer matig. Sequana Medical mikte op een bruto-opbrengst van 27,5 à 38,5 miljoen euro en landde op het minimumbedrag. Een groot deel komt bovendien van enkele bestaande aandeelhouders - de interesse van derden was vrij pover. De introductieprijs werd vastgelegd aan de onderkant van de vork van 8,50 tot 9 euro.

De eerste notering verliep voorzichtig positief. Na tien minuten was de koers gestegen tot 9 euro, om later weer te dalen tot 8,80 euro. Dat is 3,5 procent hoger dan de introductieprijs. Rond 10 uur staat de koers onder de introductieprijs op 8,30 euro (-2,35%).

Met circa 1.100 stukken is het volume wel beperkt. Bij de beursoperatie werden 3,23 miljoen aandelen verkocht.

Sequana Medical is van oorsprong een Zwitsers bedrijf. Het verhuisde onlangs naar Gent om daar neer te strijken in de biotechvallei.

Het belangrijkste product van Sequana is een pompje dat bij patiënten met NASH-leverontsteking wordt ingeplant om het vocht dat zich in de buik ophoopt naar de blaas af te voeren. Het pompje moet dagelijks (contactloos) worden opgeladen en kost 22.000 euro. Patiënten vermijden er wel drainages in het ziekenhuis mee.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud