Advertentie

Wat te verwachten van Agfa?

©Tim Dirven/ID

Analisten rekenen voor Agfa-Gevaert op een derdekwartaalomzet van 425 miljoen euro. Radiologie zou de grootste winstmotor vormen.

De beeldvormer Agfa-Gevaert komt vrijdag om 7.45 uur met kwartaalresultaten. Een vergelijking met 2019 is moeilijk, omdat Agfa dit voorjaar de verkoop van het gros van zijn kroonjuweel - de Healthcare IT-afdeling - aan het Italiaanse Dedalus heeft afgerond.

CEO Pascal Juéry opteerde er deze zomer voor om een deel van de opbrengst aan te wenden om het gat in het pensioenfonds te verkleinen. De rest van de cash blijft wegens de onzekere economie tot nader order op zak. Een herevaluatie volgt begin 2021.

Cashflow

Dat de beeldvormingsgroep wacht alvorens de cash aan de aandeelhouders uit te keren, is logisch. Eerst moet het resterende Agfa, vooral de tak offset (drukplaten en software voor drukkerijen), bewijzen voldoende cashflow te kunnen genereren om de resterende pensioenerfenis te kunnen dragen.

Voor het derde kwartaal rekenen de analisten dat het 'resterende' Agfa op een omzet van 425 miljoen euro 6 miljoen euro bedrijfswinst genereert, met de afdeling radiologie met een winst van 14 miljoen als grootste winstmotor. De offsetafdeling zou door de erg moeilijke markt 6 miljoen in het rood duiken.

Voor heel 2020 verwachten analisten 51 miljoen euro bedrijfswinst op 1,74 miljard euro omzet. Ook hier: meer dan 100 procent van de groepswinst, 61 miljoen euro, zou van radiologie komen. Offset zou 19 miljoen in het rood gaan.

Daarnaast kunt u vrijdag uitkijken naar resultaten van Aedifica , Texaf , Ageas , Home Invest Belgium en Sioen .

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud