live chat

X-FAB CEO Rudi De Winter: 'Al onze fabrieken zijn blijven doorwerken'

©BART DEWAELE/ID

Woensdagmiddag kon u chatten met Rudi De Winter van X-Fab, tijdens de 28ste aflevering van CEO Talks.

X-Fab   is een operator van chipfabrieken. De onderneming is de voornaamste leverancier van het zusterbedrijf Melexis, tevens zijn belangrijkste klant. 

De groep trok in april 2017 naar de beurs van Parijs. Een spetterend debuut werd het niet. De introductieprijs van 8 euro lag helemaal aan de onderkant van de prijsvork tussen 8 en 10,5 euro. Een door De Tijd gepolste handelaar verklaarde dat als volgt: 'X-Fab heeft zijn maatschappelijke zetel in België, zijn operationeel hoofdkwartier in Duitsland, en zijn productiecapaciteit in de VS, Maleisië en Frankrijk. Een belegger is in de war. Parijs beschouwt X-Fab in ieder geval als buitenlands.'

Drie jaar later bengelt de beurskoers twee derde onder de introductieprijs. Door de coronacrisis wordt 2020 allicht een verliesjaar. De groep moet per kwartaal minstens 138 à 140 miljoen doller omzet draaien om break-even te blijven. Over het eerste kwartaal kwam de groep niet verder dan 126,9 miljoen dollar en voor het tweede kwartaal rekent de groep op een omzet van 118 à 128 miljoen. 

Net als Melexis wordt X-Fab gecontroleerd door Xtrion (belang van 48%), het vehikel van Rudi De Winter, zijn echtgenote Françoise Chombar en Roland Duchâtelet. Chombar is CEO van Melexis, De Winter is CEO van X-Fab. Chombar stond vorig jaar centraal in de 11de aflevering van CEO Talks, De Winter tekent woensdag voor aflevering 29. 

U kan de chat hieronder lezen, later op de dag volgt een uitgebreid verslag. Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud