Aandeel Juventus onderuit na exit Champions League

Cristiano Ronaldo scoorde vrijdag twee keer, maar dat was onvoldoende voor een plaats in de kwartfinale. ©Photo News

De voetbalclub Juventus Turijn ziet zijn beurswaarde met ruim 100 miljoen euro verdampen na de exit uit de Champions League vrijdag.

Het aandeel van Juventus gaat op de beurs van Milaan tot 11,5 procent lager. De ploeg van Cristiano Ronaldo slaagde er vrijdagavond niet in de kwartfinales van de Champions League te bereiken, ten voordele van de Franse underdog Lyon.

Een plaats in die kwartfinales had de club 10,5 miljoen euro rijker gemaakt. 'De vroege exit is een klap voor de al wankele financiën van Juventus. Terwijl de club het elftal moet verjongen door jonge spelers aan te kopen', zegt de Italiaanse broker Jacopo Ceccatelli aan Bloomberg. 

Pirlo

Dat Juventus zaterdag het clubmonument Andrea Pirlo voor twee jaar aantrok als trainer kan geen soelaas brengen. De oud-middenvelder heeft geen trainerservaring.  Ook wordt gevreesd dat Ronaldo de club verlaat, al sprak de voorzitter dat afgelopen weekend tegen.

Beleggers in Juventus hebben er een beroerd jaar opzitten. Een jaar geleden noteerde het aandeel nog boven 1,4 euro. De coronacrisis deed het aandeel onder 0,6 euro duiken, waarna het herstelde tot 1 euro (zie grafiek). Bij de huidige koers van 0,82 euro, heeft Juventus een beurswaarde van 1,1 miljard euro.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud