'Aandeel Wirecard is 1 euro waard'

De hoofdzetel van Wirecard nabij Munchen. ©EPA

BofA Securities ziet het aandeel Wirecard volledig instorten.

Het beurshuis BofA Securities herhaalt woensdag het verkoopadvies voor Wirecard en komt met een zeer opmerkelijk koersdoel: 1 euro. Het vorige koersdoel stond op 14 euro, zowat de huidige koers. Het aandeel opende voor de tweede dag op rij fors hoger (+16%), maar noteert op de middag met een verlies van 18 procent, mogelijk door de impact van het rapport. Het nieuwe koersdoel impliceert een neerwaarts potentieel van 94 procent.

BofA Secuties wijst erop dat klanten vertrekken als gevolg van het recent uitgebroken boekhoudschandaal. 'Revolut is weg bij Wirecard en Grab herbekijkt zijn partnerschap, aldus Bloomberg.' Er is ook een probleem langs de kredietzijde. Bank of China zou - opnieuw volgens Bloomberg - overwegen zijn kredietlijn naar Wirecard te sluiten.

Hoe kwam het koersdoel van 1 euro tot stand? Analist Adithya Metuku legt uit: 'Eerst hebben we de toekomstige kasstromen verdisconteerd tegen een rentevoet van 13,8 procent (kostprijs van kapitaal, red.) waarbij we uitgingen van een ebitdamarge (brutobedrijfswinst) van 10 procent en een jaarlijkse groei van -1 procent. Op die waarde hebben we een korting toegepast van 90 procent wegens het risico op het verlies van klanten en het sluiten van kredietlijnen en wegens de onzekerheid die nog heel lang dreigt te duren.'

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud