Activist zet miljard in op Bayer

Paul Singer is de oprichter en voorzitter van Elliott Management. ©AFP

De activist Elliott Management neemt een belang van 1,1 miljard euro in de Duitse chemiegroep Bayer. Het aandeel reageert positief.

Het aandeel van Bayer is het voorbije jaar bijna gehalveerd (zie grafiek) omdat Bayer na de overname van de Amerikaanse landbouwreus Monsanto - goed voor 63 miljard dollar - in een juridisch moeras verzeild raakte.

In de VS lopen duizenden klachten binnen van kankerslachtoffers die in het verleden het verdelgingsmiddel Roundup hebben gebruikt. Bayer heeft in de VS al drie processen verloren. De geschatte kostprijs om alle klachten te schikken, wordt door Bloomberg Intelligence geschat tussen 6 miljard en 10 miljard dollar. Elliott gelooft eerder in een prijskaartje van 4 tot 6 miljard euro (4,6 tot 6,8 miljard dollar). 

De redenering van Elliott luidt in een open brief simpel: eenmaal de zaak is geschikt, komt er voor 30 miljard euro aandeelhouderswaarde vrij. 'De koers van Bayer reflecteert de onderliggende waarde van de business niet.' Elliott is tevreden dat Bayer met John Beisner een sterke advocaat heeft ingeschakeld. 

Bayer gaat vandaag op de beurs van Frankfurt 6 procent hoger tot 59,15 euro, het hoogste peil in zeven weken. 

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud