Ant Group (Jack Ma): 'Techanalisten moeten ons opvolgen'

CEO Jack Ma van Alibaba. ©AFP

De fintechgroep Ant Group, die dit jaar mogelijk voor de grootste beursgang ooit tekent, vindt zichzelf eerder tech dan fin.

Het departement investor relations van Ant Group, de betaalspecialist uit de stal van Jack Ma, heeft er bij minstens zeven brokers op aangedrongen dat hun technologieanalist de groep na de beursgang zou opvolgen. Dat melden bronnen aan Bloomberg. 

De brokers beschouwen de vraag als een teken dat Ant Group als een techbedrijf aanzien wil worden. De business van Ant Group bevindt zich tussen technologie en financiën. Het houdt zich bezig met digitale betalingen (Alipay), verzekeringen en beleggingen. Alipay heeft in China 1 miljard gebruikers en 80 miljoen aangesloten handelaars. Maar Ant Group biedt ook digitale infrastructuur aan financiële instellingen aan.

In mei veranderde het zijn naam niet toevallig van Ant Financial Services Group naar Ant Group. Het doorsneetechbedrijf in China geniet van een drie keer hogere koers/winst-ratio dan een financieel bedrijf, berekende Bloomberg. 

Het dochterbedrijf van Alibaba wil op de beurzen van Hongkong en Sjanghai 30 miljard dollar ophalen. Als dat lukt, wordt Ant de grootste beursgang in de geschiedenis. Saudi Aramco haalde in 2019 29,4 miljard dollar op. Ant streeft naar een beurswaarde van 225 miljard dollar. Daarmee is Ant de meest waardevolle fintechgroep en unicorn ter wereld. 

Er is nog geen datum voor de beursgang vastgelegd.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud