Apple brengt Nasdaq op nieuw puntenrecord

De Amerikaanse beurzen rukken dinsdag verder op nu de handelsdeal tussen de VS en China gevrijwaard lijkt. ©via REUTERS

Technologiebeurs Nasdaq verpulvert voor de vijfde keer deze maand zijn puntenrecord. Apple, dat Intel-chips inruilt voor eigen exemplaren, trekt de rally.

Een paar minuten. Langer dan dat lagen beleggers niet wakker van de vraag of de Chinees-Amerikaanse handelsdeal nog overeind staat. Na het bericht van president Trump dat de deal 'fully intact' is, gingen de koersen weer net als het kwik in de thermometers: hoger.

De drie belangrijkste indexen op Wall Street trekken dinsdag hoger. Nasdaq gaat alweer met de pluimen lopen en zet een nieuw record neer. De graadmeter noteert nu op 10.245 punten, zijn hoogste peil ooit. Wie bij elk nieuw record een champagnefles kraakt, blijft berooid achter. Het is de vijfde keer deze maand dat de index zijn record weet aan te scherpen.

Apple is de drijfveer achter het nieuwe puntenrecord. 's Werelds grootste bedrijf trekt 2 procent hoger nadat minstens drie analisten hun koersdoelen verhoogd hadden. Ze zien meer opwaarts potentieel in de techreus, die heeft aangekondigd zelf de chips voor zijn MacBooks te produceren. Apple zet zijn contract met Intel stop en gebruikt voortaan zijn eigen Silicon-processors voor de productie van zijn hardware. Volgens topman Tim Cook zijn die performanter en minder energievretend.

Apple wint 2,2 procent naar 366 dollar.

Ook enkele gamingaandelen mogen 23 juni als nieuwe recorddag afvinken. Microsoft en Nvidia  zetten nieuwe all time records neer. Electronic Arts weet dan weer zijn jaarrecord aan te scherpen.

De hoopgevende PMI-cijfers uit de eurozone, die wijzen op een fors herstel van de dienstensector en een matig herstel voor de industrie, vuren ook de Amerikaanse koersen aan. Daarbij komt een bemoedigend cijfer uit de Amerikaanse huizenmarkt. In mei werden 676.000 Amerikaanse woningen gekocht, een stijging van 16,6 procent ten opzichte van april. De lage bankrentes doen hun duit in het zakje. 'Deze activiteit is onwerkelijk te midden van een pandemie en een recessie', zegt Ali Wolk, hoofdeconoom van het Meyers Institute dat onderzoek doet naar de woningmarkt. 'De lage rentes maken het verwerven van een eigen huis haalbaarder voor een brede laag van de bevolking.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud