Advertentie
Advertentie

Apple tikt recordkoers aan

©REUTERS

De Amerikaanse techreus veerde sinds begin dit jaar met de helft op en gaat in sneltempo naar een waardering van 3.000 miljard dollar.

Apple noteerde maandag omstreeks 18 uur 1,8 procent hoger op 184 dollar. Daarmee breekt het techbedrijf het intradagrecord van 183,94 op 4 januari 2022. Het aandeel won dit jaar ruim 47 procent, waarmee de marktkapitalisatie van 2.900 miljard naar 3.000 miljard dollar stoomt. Daarmee is Apple het grootste beursbedrijf in de VS, gevolgd door Microsoft (2.510 miljard beurswaarde).

Apple profiteerde in 2023 van de lagere langetermijnrentes nu meer economen vrezen voor een recessie in de VS. Een lagere rente verhoogt de huidige waarde van toekomstige winsten. Juist bij groeibedrijven als Apple zijn die toekomstige winsten zeer belangrijk voor de waardering. Ook andere techwaarden wonnen dankzij de dalende rentes.

Advertentie

Beleggers zien de techreus als een veilige haven in tijden van een dreigende recessie en politieke onzekerheden in de VS en de wereld. De onderneming heeft een enorme hoeveelheid cash en beschikt over trouwe klanten die druk gebruikmaken van de producten en diensten van Apple, ook als het bedrijf de prijzen verhoogt.

Het aandeel profiteert ook van de hype rond AI. Beleggers weten dat Apple met Siri een virtuele assistent biedt aan klanten en dat het de kennis in huis heeft om die technologie nog flink te verbeteren. Door de enorme technische knowhow verwacht de markt dat Apple stevig kan profiteren van de hype.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie
Gesponsorde inhoud
Tijd Connect
Tijd Connect biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.
Partnercontent
Partner Content biedt organisaties toegang tot het netwerk van De Tijd. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.