'Aziatische beursgang AB InBev aan onderkant van prijsvork'

Corona is onderdeel van de Aziatische portefeuille van AB InBev. ©REUTERS

De intekenprijs van Budweiser Brewing Company APAC, de Aziatische dochter van AB InBev, op de beurs van Hongkong zou aan de onderkant van de prijsvork uitkomen. Dat meldt het persbureau Bloomberg.

Budweiser Brewing Company APAC, dat 50 biermerken in de regio AziĆ«-Stille Oceaan in portefeuille heeft, wil ruim 1,6 miljard aandelen naar de beurs brengen. Beleggers koesteren hoge verwachtingen voor de beursintroductie. Vorige week prikten de begeleidende banken JPMorgan en Morgan Stanley een verrassend ambitieuze prijsvork vast tussen 40 en 47 Hongkongdollar.

56,7 miljard
Waardering
De prijsvork waardeert de Aziatische activiteiten van AB InBev op 63,7 miljard dollar (56,7 miljard euro).

In die radius kan AB InBev  8,3 miljard dollar (7,3 miljard euro) tot 9,8 miljard dollar (8,7 miljard euro) ophalen. Dat waardeert de Aziatische activiteiten op 63,7 miljard dollar (56,7 miljard euro). 

De prijs blijkt aan de onderkant uit te komen, meldt Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Reusachtig

Maar zelfs dan blijft het een gigantische operatie. De beursgang wordt de grootste van het jaar wereldwijd. Nu staat dat record nog op naam van Uber. De taxiapp haalde met de meest gehypete beursintroductie in jaren 8,1 miljard dollar op (7,2 miljard euro).  

AB InBev kan de miljarden goed gebruiken. De biergigant torst een schuldenlast van meer dan 100 miljard dollar (88,5 miljard euro) met zich mee, onder andere dankzij de reusachtige overname van branchegenoot SABMiller in 2016.

Tegen 17 uur gaan de orderboekjes dicht, zegt Bloomberg. De intekenprijs zou pas rond 23 uur Belgische tijd bekend worden. De eerste handel staat gepland voor 19 juli.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud