Basic-Fit tankt cash via aandelenuitgifte

Topman René Moos tekende voor 5 miljoen euro in op de uitgifte. ©BELGAIMAGE

De fitnessgroep Basic-Fit geeft 5,3 miljoen nieuwe aandelen uit en rijft daarmee 133 miljoen euro binnen. Wapent het bedrijf zich tegen een tweede golf van het coronavirus?

Basic-Fit heeft de nieuwe aandelen geplaatst aan 25 euro per stuk. Dat is een lichte korting van 1,4 procent ten opzichte van de slotkoers van maandag. De fitnessketen haalt met de operatie, die ze maandag nabeurs bekendmaakte, 133,3 miljoen euro op.

De opbrengsten dienen om de balans te versterken. Basic-Fit is een van de grootste slachtoffers van de lockdownmaatregelen en moet zijn fitnesszaken nu al maanden dichthouden. Het geld dient ook om de heropstart te financieren en om nieuwe clubs te openen en overnames te doen. 'We zien het positieve momentum terugkeren en staan te popelen om de draad weer op te pikken', aldus het bedrijf in een persbericht.

Altijd slim

Maar of Basic-Fit snel weer aan de slag kan, is nog maar de vraag. 'Mogelijk wapent het bedrijf zich tegen een tweede golf van het coronavirus', zegt financieel econoom Tom Simonts van KBC. 'Hoe dan ook is het altijd slim om nu cash te tanken.'

AM Holding, dat volledig wordt gecontroleerd door topman René Moos, heeft voor 5 miljoen euro op de uitgifte ingetekend.

De coronacrisis degradeerde Basic-Fit tot een van de sterkste verliezers op de Amsterdamse beurs nadat de koers vorig jaar stevig opgelopen was. In de afgelopen weken wist de fitnessketen het verlies wat in te dijken. Maar het noteert nog steeds een kwart onder zijn niveau van Nieuwjaar.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud