Best Buy knalt hoger op Wall Street

Best Buy vliegt hoger na mooie resultaten. ©EPA

Amerikaanse beleggers doen het dinsdag rustig aan. Xerox wil HP nu vijandig overnemen.

De Amerikaanse beurzen staan licht in het groen. Beleggers putten moed uit positieve berichten over de handelsbesprekingen tussen de VS en China. Volgens de Volksrepubliek is een consensus bereikt over een aantal pijnpunten in het handelsoverleg. 

De Dow Jones en de S&P500 klimmen 0,1 procent. De Nasdaq wint 0,2 procent.

Best Buy

Best Buy presenteerde dinsdag beter dan verwachte resultaten en kwam met positieve vooruitzichten. Het aandeel gaat daarop gezwind 8,6 procent hoger.

De elektronicaketen zag de omzet met 2 procent stijgen naar 9,76 miljard dollar (8,86 miljard euro). De markt ging uit van een omzet van 9,71 miljard dollar. De vergelijkbare verkopen namen met 1,7 procent toe, 30 basispunten meer dan waar analisten op gerekend hadden.

De groep behaalde een operationele winst per aandeel van 1,13 dollar, een klim van 21,5 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. Daarmee was de winst 10 dollarcent meer dan analisten hadden verwacht. 

Verder verhoogt de elektronicagroep de vooruitzichten voor heel 2019. De onderneming denkt dat de winst voor het volledige jaar tussen 5,81 en 5,91 dollar per aandeel zal liggen. Eerder dacht het bedrijf dat de winst zou uitkomen tussen 5,60 en 5,75 dollar.

Best Buy zegt ook klaar te zijn voor de feestdagen. 'Wij kijken ernaar uit. Ons team heeft het beste assortiment samengesteld met de mooiste deals voor consumenten. Klanten die online bestellen, krijgen het pakketje vaak de volgende dag nog bezorgd.'

Xerox en HP

De Amerikaanse kopieertoestellenfabrikant Xerox geeft de ambitie niet op om de printer- en pc-bouwer HP over te nemen. Nu duidelijk is dat de raad van bestuur van HP niet akkoord gaat met een overname, stelt Xerox zijn overnameplannen direct aan de aandeelhouders voor. Daarmee gaat de groep voor een vijandige overname.

HP sloeg eerder het bod van 22 dollar (19,97 euro) per aandeel af, maar hield de deur op een kier. Het wilde nadenken over een overname als het een boekenonderzoek bij Xerox mocht doen. Daarop stelde Xerox voor een gezamenlijk boekenonderzoek te doen. Maar net voordat de deadline (maandag) voor dat laatste voorstel bereikt was, stelde HP vragen over de financiële gezondheid van de maker van kopieermachines. 

HP verliest 1,2 procent en Xerox gaat 0,1 procent hoger.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud