Beurswaarde Amazon rondt kaap van 1.000 miljard

De beurswaarde van Amazon heeft de kaap van 1.000 miljard dollar bijna bereikt. ©REUTERS

Het aandeel ging de laatste zeven dagen iedere dag omhoog en steeg in totaal met 6,5 procent. Een psychologische kaap is nu bereikt.

De beurswaarde van Amazon  is zojuist weer door de kaap van 1.000 miljard dollar gegaan. Tot nu toe was er nog maar één beursbedrijf, de softwaregigant Microsoft , dat een marktkapitalisatie heeft boven die grens.

In september kwam de waarde van de e-commercereus al eventjes boven de kaap van 1.000 miljard om er aan het einde van de dag weer onder te zakken. Daarna verslechterde het beurssentiment omdat beleggers vreesden dat de Amerikaanse centrale bank (Fed) een strenger monetair beleid zou voeren. Zo raakte de magische grens weer even uit zicht.

Stijgende beurskoers

Inmiddels is het techaandeel behoorlijk hersteld. Sinds begin juni is er zo'n 160 miljard dollar aan beurswaarde bijgekomen door de sterke ontwikkeling van de beurskoers. Vooral de afgelopen zeven dagen ging het plots hard. De waarde nam met 6,5 procent toe.

De stijgende beurskoers is deels te danken aan een beter Amerikaans beurssentiment. Dat werd ingegeven door Fed-voorzitter Jerome Powell die herhaaldelijk hintte op een renteknip aan het einde van de maand. Een andere verklaring voor de klim is dat beleggers mogelijk anticiperen op goede resultaten voor het tweede kwartaal van 2019. Amazon publiceert die op 25 juli.

Weinig nodig

Om de kaap te ronden hoefde Amazon vandaag maar met 0,7 procent op te veren. Dat is nu gebeurd.

De groep van de miljardair Jeff Bezos startte in de jaren 90 als een online boekwinkel. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste online alleswinkel van de wereld.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect