Broadcom onder druk

Broadcom stelt teleur. ©REUTERS

Beleggers waren wat voorzichtig door de verwarrende signalen over een handelsdeal tussen de VS en China.

De Amerikaanse beurzen openden lager nadat de Amerikaanse president Donald Trump via Twitter had gemeld dat een bericht van The Wall Street Journal, over een 'eerstefasedeal' tussen de VS en China, niet klopte. De zakenkrant zei in het artikel dat de VS en China volgens bronnen een 'eerstefaseakkoord' hadden gesloten. De VS zouden hierbij de nieuwe invoertarieven die het aanstaande zondag wilde invoeren schrappen. Daarnaast zou Amerika de invoerheffingen voor 360 miljard dollar aan Chinese goederen sterk willen verlagen. In ruil daarvoor zou China onder andere meer landbouwproducten van de VS afnemen. 

Na de tweet van Trump zei China juist dat er al wél een 'eerstefasedeal' was tussen de twee landen. Wat later meldde de Amerikaanse president dan toch dat er inderdaad een handelsdeal was:

Na de tweet gingen de Amerikaanse beurzen hoger, maar niet veel later leverden ze hun winsten weer in. De beurzen sloten uiteindelijk vlak, ook de Dow Jones trappelde ter plaatse. Beleggers leken dus wat voorzichtig door de verwarrende signalen.

Broadcom

Het aandeel Broadcom daalde met 3,4 procent. De chipmaker gaf in eerste instantie cijfers die optimistisch stemden, waardoor het aandeel in de voorhandel hoger ging. Maar beleggers duwden het aandeel lager nadat het bedrijf had gezegd dat het orders verliest.

In een bijeenkomst met analisten meldde de top van de chipmaker dat het orders heeft verloren van een grote 'smartphoneklant'. Het zou gaan om zogenaamde Wifi-chips die nodig zijn om gebruik te kunnen maken van een draadloos netwerk. De groep verwacht dat de verkopen van deze chips volgend jaar zullen dalen.

Broadcom is een van de grootste chipmakers en zit dankzij een reeks overnames nu ook in de softwareproductie. Daardoor heeft de onderneming een enorm technologisch bereik en heeft het grote klanten zoals de techreus Apple en smartphonekoning Samsung. De chipmaker levert aan deze bedrijven een groot aantal diensten en het idee dat sommige van deze diensten nu wegvallen stemt analisten niet gerust. Zij vrezen dat dit de omzetgroei van de groep in de weg zal zitten.

Het bedrijf ziet in 2020 de chipverkopen uitkomen op 18 miljard dollar. De kernactiviteiten van de chipmaker - het verkopen van netwerk-, breedband- en opslagchips - zullen met 7 procent groeien tot 12 miljard dollar. 


Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud