Buzzkill rond Battery Day

Op Twitter tempert Musk de verwachtingen rond Battery Day. ©Julian Stähle/dpa-Zentralbild/dpa

Tesla zakt fors in de Amerikaanse voorbeurshandel. Topman Elon Musk tempert de verwachtingen rond Battery Day, het event waarop Tesla dinsdagavond zijn nieuwste batterijtechnologie voorstelt.

Tesla   verliest 5,4 procent voorbeurs in de aanloop naar Battery Day. Op dat event maakt topman Musk jaarlijks de nieuwigheden bekend rond batterijtechnologie. Het aandeel is in de weken voor het drukgevolgde event stevig in waarde toegenomen.

Musk waarschuwde op Twitter dat de onthullingen die het bedrijf straks zal doen de komende twee jaar niet op grote schaal geproduceerd zullen kunnen worden. De informatie zou betrekking hebben op de Semi (vrachtwagen), Cybertruck en Roadstermodellen die nog in ontwikkeling zijn.

Musk waarschuwde in enkele - naar zijn maatstaven - afgemeten tweets voor de extreme moeilijkheid om de nieuwe technologie op te schalen. De topman tweette ook dat Tesla zijn eigen batterijcellen moet produceren om in de vraag naar elektrische wagens te blijven voldoen. Momenteel hangt het voor de batterijcellen vooral af van Panasonic, waarmee het een gigantische fabriek uitbaat in de stad Reno (Nevada). Panasonic maakt de cellen en Tesla bundelt ze met duizenden tegelijk in autobatterijen. Musk was nooit een groot fan om van één leverancier afhankelijk te zijn en sloot nog enkele kleinere contracten met Contemporary Amperex Technology in China en met het Koreaanse bedrijf LG Chem. Die laatste is ook een partner van Umicore rond kathodematialen.  

Battery Day gaat dinsdag om 21.30 uur onze tijd van start. Tegelijk houdt het bedrijf zijn algemene aandeelhoudersvergadering. Via deze livestream is het event te volgen.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud