Advertentie

Cain trekt zich terug voor Fed

Herman Cain ©REUTERS

Herman Cain, een controversiële keuze van de Amerikaanse president Donald Trump voor een zitje in de centrale bank, trekt zich terug.

De Republikeinse zakenman Herman Cain zal dan toch niet genomineerd worden voor een bestuurszitje bij de Amerikaanse centrale bank (Fed). Dat meldt de Amerikaanse president Donald Trump. De positie van Cain werd onhoudbaar nadat vier senatoren van Trumps eigen Republikeinse partij gezegd hadden niet voor de benoeming van Cain te zullen stemmen.

Cain, ooit CEO van Godfather Pizza, is omstreden door beschuldigingen van seksueel wangedrag. Die kelderden in 2012 al zijn kandidatuur als Republikeinse presidentskandidaat. Daarnaast is Cain voorzitter van America Fighting Back, een politiek actiecomité dat de 'gemene propaganda' tegen Trump wil bestrijden. Daarmee is Cain volgens veel economen een puur 'politieke' kandidaat.

Steeds meer economen en waarnemers maken zich zorgen over de onafhankelijkheid van de Fed. Zo hamert Trump er regelmatig op dat de monetaire autoriteit haar rente moet verlagen en geld moet bijdrukken om de economie te stimuleren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud