Cathie Wood koopt tijdens bitcoindip

©Bloomberg

Wall Street sloot donderdag in het groen. De marktkapitalisatie van Microsoft is nu voor het eerst hoger dan 2.000 miljard dollar. De fondsengoeroe Cathie Wood kocht bitcoins bij toen de digitale munt dinsdag onder 30.000 dollar zakte. Bed, Bath & Beyond schiet hoger.

De Amerikaanse beurzen trokken gezapig vooruit. Beleggers leken zich niet druk te maken over de opmerkingen van twee bestuurders van de Amerikaanse centrale bank (Fed).

Robert Kaplan, voorzitter van de Dallas Fed, zei dat de tapering - de afbouw van de stimulus - sneller kan komen dan mensen denken omdat de economie volgens hem vroeger zal voldoen aan de criteria van de Fed om activa te beginnen afbouwen. Ook Raphael Bostic, voorzitter van Atlanta Fed, zei dat de centrale bank kan besluiten om 'al in de komende maanden' over te gaan tot een vertraging van de steunaankopen.

De industriegraadmeter Dow Jones steeg 1 procent en de techbeurs Nasdaq veerde 0,7 procent op.

Cathie Wood

De ETF's van Cathie Wood kochten tijdens de cryptodip van afgelopen dinsdag. Wood kocht meer dan 1 miljoen aandelen van de Grayscale Bitcoin Trust voor de Ark Next Generation Internet ETF. De aankopen brachten de totale positie van het fonds op 8,5 miljoen aandelen die net geen 239 miljoen dollar waard zijn. Wood kocht de aandelen toen de bitcoin afgelopen dinsdag onder 30.000 dollar dipte. Met een weging van 4,09 procent is de Grayscale Bitcoin Trust de zevende grootste positie in het fonds. De grootste positie is Tesla .

De waarde van de Grayscale Bitcoin Trust is volledig afhankelijk van de waardering van de bitcoin. Wood kocht ook meer aandelen van de cryptobeurs Coinbase voor haar Ark Innovation ETF, de meest populaire tracker van Wood. Dat fonds heeft nu 3,6 miljoen aandelen Coinbase in bezit die gezamenlijk zo'n 801 miljoen dollar waard zijn.

Wood blijft optimistisch over de bitcoin en ziet de munt op lange termijn zelfs naar 500.000 dollar klimmen. Die waardering is gebaseerd op het scenario waarbij alle institutionele partijen 5 procent van hun portfolio in bitcoin aanhouden.

Microsoft

Het aandeel is Microsoft is op een recordhoogte van 266,83 dollar (+0,5%) gesloten, waardoor de beurswaarde nu voor het eerst bij het slot hoger is dan 2.000 miljard dollar. Eerder deze week schoot de beurswaarde intraday al eens boven deze kaap.

De koers van de softwarereus ging sinds begin dit jaar al 20 procent hoger.

Bed, Bath & Beyond

Het aandeel Bed, Bath & Beyond veerde 3,2 procent op. Analist Curtis Nagle van Bank of America plaatst een koopadvies op het retailbedrijf. Het koersdoel blijft op 38 dollar, omdat de analist denkt dat de positieve impact van memebeleggers is gaan liggen.

De waanzin rond GameStop

Nagle denkt dat de groep goed op weg is om zijn winstdoel - een nettowinst tussen 850 en 1 miljard dollar tegen 2023 - te behalen.

De interesse om het aandeel te shorten is nog altijd groot. Recente data van S3 Partners laat zien dat voor 918 miljoen dollar gespeculeerd wordt tegen het aandeel. Reddit-beleggers zijn vaak geïnteresseerd in geshorte aandelen omdat daarbij een 'short squeeze' kan worden uitgelokt (zie video voor meer uitleg).

CEO Mark Tritton wil het roer bij het kwakkelende bedrijf radicaal omgooien en gaat nu uit van een omzetgroei tot 8,1 miljard dollar in 2021.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud