Cisco stelt teleur met sombere vooruitzichten

Cisco stelt teleur met sombere vooruitzichten. ©REUTERS

Ondanks een beter dan verwachte omzet en winst sturen beleggers het aandeel nabeurs flink lager.

Woensdagavond presenteerde Cisco zijn kwartaalcijfers nabeurs. Vooral de vooruitzichten van het bedrijf schieten analisten en beleggers in het verkeerde keelgat.

De omzet van de grootste leverancier van netwerkapparatuur ter wereld groeide met 6 procent naar 13,4 miljard dollar. Dat was in lijn met de verwachtingen van analisten.

De aangepaste winst per aandeel kwam uit op 0,83 dollar. Dat was hoger dan de analistenverwachting van 0,82 dollar. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de aangepaste winst per aandeel nog 0,70 dollar.

CEO Chuck Robbins is zeer tevreden met de cijfers voor het vierde kwartaal. 'Onze resultaten in het vierde kwartaal markeren een sterk einde van een geweldig jaar. We zijn goed gepositioneerd om te profiteren van toekomstige groeimogelijkheden', zegt de topman. 

Vooruitzichten

Ondanks de beter dan verwachte resultaten sturen beleggers het aandeel woensdagavond in de nabeurshandel 6,8 procent lager, nadat het eerder op de dag een klap kreeg van 4 procent. Dat komt door de slechte vooruitzichten die het bedrijf heeft gegeven. 

Voor het huidige kwartaal - voor Cisco het eerste kwartaal van het boekjaar 2020 - ziet de technologiereus de omzet op jaarbasis met 0 tot 2 procent groeien. De winst per aandeel zou uitkomen tussen de 0,64 en 0,69 dollar. Deze vooruitzichten waren slechter dan analisten hadden verwacht.

De resultaten van Cisco zijn een belangrijke barometer voor het investeringsklimaat. De beter dan verwachte omzet en winst van de techspeler lijken aan te geven dat bedrijven in het tweede kwartaal van dat jaar nog niet op de rem stonden. De sombere vooruitzichten zijn echter een indicatie dat de investeringsbereidheid zal afnemen.

Handelsoorlog

Tijdens een telefoonconferentie zei topman Robbins dat het bedrijf last heeft van de handelsoorlog. Cisco zag een 'significante' impact van het conflict in de zaken die het doet in China. Zo daalde de omzet in de Volksrepubliek op jaarbasis met 25 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud