Coca-cola borrelt op

Coca-cola verrast positief met resultaten. ©REUTERS

Beleggers waren voorzichtig na de matige economische cijfers uit China. Coca-cola wist positief te verrassen.

Wall Street sloot vrijdag in min. De Dow Jones verloor 0,9 procent.

Beleggers waren voorzichtig na de magere groeicijfers uit China. De economie van de Volksrepubliek groeide in het derde kwartaal met 6 procent, terwijl economen uitgingen van een klim van 6,1 procent. Dat is het laagste groeitempo voor China in 27 jaar.

Coca-Cola

Coca-Cola kwam vrijdag met cijfers. De Amerikaanse frisdrankengigant heeft in het derde kwartaal (tot en met 27 september) een omzet gerealiseerd van 9,51 miljard dollar. Dat is 8,3 procent meer dan een jaar eerder en meer dan verwacht, analisten rekenden op 9,43 miljard dollar. De organische omzetgroei bedroeg 5 procent, eveneens meer dan verwacht (4,3%).

De mooie prestatie is te danken aan de sterke vraag naar suikervrije frisdranken en het succes van Coca-Cola Plus Coffee, een drankje met meer cafeïne en uitgesproken koffiesmaak. Coca-Cola bracht ook meer dranken in kleine verpakkingen op de markt, waarvoor hogere prijzen gelden. De koffiebusiness van het Amerikaanse concern kreeg vorig jaar een boost door de overname van de Britse keten Costa Coffee.

Coca-Cola trekt zijn omzetprognose licht op. De organische omzetgroei – zonder wisselkoersschommelingen, acquisities en desinvesteringen – zou nu 'minstens 5 procent' bedragen tegen voorheen '5 procent'.

Het aandeel bruiste 1,8 procent hoger.

Caterpillar 

Analist Courtney Yakavonis verlaagt zijn advies voor Caterpillar van 'kopen' naar 'houden'. Volgens Yakavonis zal de werktuigenreus last krijgen van de vertraging van de wereldwijde groei. 

De analist zet ook de schaar in het koersdoel, dat gaat van 150 naar 145 dollar. Ten opzichte van de slotkoers van donderdag geeft dat een opwaarts potentieel van 9,8 procent.

Het aandeel ging 1 procent lager.

Schlumberger

De oliereus Schlumberger zag de winst per aandeel uitkomen op 0,43 dollar. Dat was veel beter dan de verwachte 0,40 dollar.

Deze winst houdt geen rekening met de forse afschrijving van 12,7 miljard die het bedrijf heeft gedaan op zijn schaliegasactiviteiten. Inclusief deze afschrijving bedraagt het kwartaalverlies 8,22 dollar per aandeel.

Beleggers trokken zich weinig aan van de forse afschrijving, het aandeel klom 1,3 procent.

WeWork

De Japanse gigant SoftBank probeert een reddingsplan op te zetten voor het noodlijdende WeWork. Dat melden ingewijden aan het persbureau Bloomberg.

Bij het nieuwe reddingsplan zou Softbank de waarde van de hippe coworkingaanbieder op 8 miljard dollar (7,2 miljard euro) schatten. Hiermee is de waarde van WeWork nog verder in elkaar gestort. Begin dit jaar raamden analisten de waarde van de kantoorstart-up nog op 47 miljard dollar. 

JPmorgan zou ook werken aan een financieringsplan voor WeWork met een grootte van 5 miljard dollar. De zakenbank polste bij 100 beleggers of ze interesse hadden. Het zou een van de meest risicovolle schulduitgiftes zijn van de afgelopen jaren.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud