Advertentie

Wall Street sluit hoger

©AFP

Wall Street noteerde in het groen. Facebook komt met een cryptowallet. Procter & Gamble waarschuwt voor inflatie. Apple keert Intel de rug toe voor MacBook Pro's.

De Amerikaanse beurzen wonnen terrein. Beleggers leken zich even geen zorgen te maken over de Chinese groeivertraging, de oplopende rente en stijgende inflatie.

De Dow Jones won 0,6 procent. De Nasdaq klom 0,7 procent.

Coinbase

Coinbase heeft een deal met Facebook gesloten. De socialemediagigant komt met een digitale wallet, Novi, die mensen de mogelijkheid geeft lokale munten te converteren naar cryptomunten. De waarde van die wallet zou dan opgeslagen worden op Coinbase. Coinbase klom meer dan 4 procent.

De applicatie wordt ingepast in de Facebook-platformen, zoals Instagram. Het bedrijf plant te starten met een klein pilootproject waarbij het gebruikers mogelijk maakt om de stablecoin Pax Dollar te verhandelen met hun Novi-account.

'We hebben de mogelijkheid om de situatie te verbeteren voor veel mensen die achtergebleven zijn door het huidige financiële systeem', zegt David Marcus, die de F2-divisie van Facebook leidt. Het bedrijf kondigde eerder ook aan een nieuwe stablecoin te lanceren voor het einde van het jaar, in partnerschap met Silvergate Capital.

We hebben de mogelijkheid om de situatie te verbeteren voor veel mensen die achtergebleven zijn door het huidige financiële systeem.
David Marcus
Hoofd 'F2'-divisie van Facebook

Facebook wint 1,2 procent.

Procter & Gamble

Procter & Gamble realiseerde in het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2021/2022 een omzet van 20,3 miljard dollar, een stijging van 5 procent. De organische groei lag op 4 procent. De winst per aandeel kwam uit op 1,61 dollar per aandeel, dat is 1 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Zowel de omzet als de winst ligt boven de verwachtingen.

Toch zagen we het aandeel 1,2 procent zakken. Dat heeft te maken met een 'inflatiewaarschuwing'. De producent van onder meer Pampers-luiers verwacht dat grondstoffenkosten en transportkosten voor in totaal 2,3 miljard dollar zullen wegen op de jaarcijfers. Vorig kwartaal lag die schatting op 2,1 miljard dollar.

Apple

Apple heeft maandag twee nieuwe MacBook Pro-modellen gelanceerd, waarbij de zelf ontworpen Apple Silicon-chips worden gebruikt in plaats van chips van Intel. De techreus stelde ook de derde generatie van de Airpod-oordopjes en een goedkopere formule voor muziekstreaming voor.

Vandaag won het aandeel 1,5 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud