Dow sluit minder dan 1 procent lager af

De Amerikaanse beurzen zakken weg door het coronavirus. ©AFP

De Amerikaanse beurzen kenden dieprode koersen bij opening, maar een sterk herstel in het slotkwartier.

De Dow Jones ging intraday meer dan 3 procent lager, maar het slotverlies bedroeg minder dan 1 procent.

Toeval of niet: het herstel begon toen Elon Musk (Tesla) tweette dat de coronapaniek dom is:

Voor de beleggers in New York komt het coronavirus nu wel heel dichtbij: het aantal infecties is in de metropool opgelopen tot 22. Wereldwijd zijn er inmiddels 100.000 besmettingen en minimaal 3.383 doden. De beurzen vrezen dat het virus zich verder blijft verspreiden en zal leiden tot verregaande quarantainemaatregelen die de economische groei zullen afknijpen.

Starbucks

Starbucks trekt zich - voor wat de VS betreft - weinig aan van het coronavirus. 'Tot op heden hebben we geen merkbare impact gezien bij onze activiteiten in de VS, die goed zijn voor ongeveer 65 procent van onze totale omzet in het eerste kwartaal van 2020', zegt de koffiereus.

Het bedrijf blijft dan ook onverminderd positief. 'Het positieve momentum dat we in de VS zagen heeft zich in de voorbije kwartalen voortgezet. We blijven bij onze optimistische vooruitzichten voor de lange termijn.' Voorts meldt de koffiegroep dat het de eerste tekenen van herstel ziet in China.

Beleggers gingen niet mee in het positivisme van de onderneming en stuurden het aandeel 1,1 procent lager.

Costco

Costco zou zelfs profiteren van corona. De supermarktketen kwam donderdag nabeurs met een rapport over het tweede kwartaal van zijn gebroken boekjaar. Daarin meldt de supermarktketen dat ze eind februari de verkopen zag klimmen dankzij het virus. 'We schatten het positieve effect op de totale vergelijkbare verkopen op 3 procent', klinkt het. Klanten haalden vermoedelijk extra spullen in huis om zich voor te bereiden op mogelijke quarantainemaatregelen. 

De kwartaalwinst per aandeel klom met 4,5 procent tot 2,10 dollar. Dat was meer dan de 2,07 dollar die analisten hadden verwacht. De omzet nam met 10 procent toe tot 39,07 miljard dollar, tegenover een marktverwachting van 38,21 miljard. 

Ondanks beter dan gedachte cijfers ontsnapte ook Costco niet aan de beursdaling: het aandeel daalde met 1,4 procent. 

Jamie Dimon

De bekende CEO van JPMorgan , Jamie Dimon, moest een noodhartoperatie ondergaan en is nu herstellende in het ziekenhuis. De 63-jarige Dimon had een scheurtje in zijn hoofdslagader. De zakenbank zei in een bericht aan de werknemers dat de topman 'goed herstelt'. 

Volgens de zakenkrant The Wall Street Journal ging Dimon donderdag uit zichzelf naar een ziekenhuis in Manhattan (New York, VS), omdat hij last had van pijn op de borst. De topman leidt de grootste zakenbank van Amerika sinds 2004.

JPMorgan verloor 5,2 procent.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud