opmerkelijk

Coronavirus doet ook beursvloer in Wall Street leeglopen

De beursvloer in New York blijft vanaf volgende week leeg. ©REUTERS

Alle beurshandel op de beurs van New York (NYSE) verloopt vanaf volgende week elektronisch.

De iconische beelden van gesticulerende en roepende traders op de beursvloer behoren vanaf 23 maart even tot het verleden. Het is nog niet duidelijk hoe lang de maatregel in stand geldt.

Met de maatregel wil het beursbestuur besmettingen op de beursvloer vermijden. Volgens zakenzender CNBC gebeurt dat nadat bij een werknemer van de NYSE corona werd vastgesteld.

De maatregel zal wellicht weinig gevolgen hebben voor de eigenlijke beurshandel, maar symboliseert wel dat de coronacrisis ook de VS in het hart treft. De fysieke beurshandel in New York staat al decennialang symbool voor het Amerikaanse kapitalisme. De NYSE wordt uitgebaat door het beursbedrijf Intercontinental Exchange.

Minister van Financiën Steven Mnuchin verklaarde woensdagavond ook dat hij een inperking van de handelsuren op de beurs overweegt. ‘Maar we geloven absoluut dat de markten open moeten blijven’, zei hij op een persconferentie. ‘De Amerikanen moeten weten dat ze aan hun geld kunnen raken.’

De beursoperatoren zien ingekorte handelsuren niet echt zitten. Ze vrezen dat zo'n maatregel alleen maar tot meer volatiliteit leidt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud