Datingsite Parship en taalapp Babbel lonken naar beurs

De datingsite Parship is eigendom van ProSiebenSat.1. ©Parship

De twee bedrijven zijn geïnspireerd door de recente beurssuccessen van sectorgenoten.

De taalapp Babbel is eigendom van de Berlijnse startup Lesson Nine. Tegen een (beperkte) maandelijkse vergoeding kan je met Babbel een vreemde taal leren. In vergelijking met Duolingo is de aanpak schoolser met een strakke structuur. De leerstof wordt in pakketjes van 10 à 15 minuten verpakt. Babbel richt zich op mensen die zeer gemotiveerd zijn om op korte tijd een vreemde taal te leren.

De uitbraak van corona heeft de vraag naar de Babbel-diensten een boost gegeven van leerlingen en volwassenen die verplicht thuisbleven. Volgens Bloomberg heeft Lesson Nine bankiers uitgenodigd die een beursgang mogen pitchen.

Parship

Opnieuw volgens Bloomberg praat ook het datingplatform ParshipMeet met adviseurs over een mogelijke beursgang. Het platform, dat onder Parship sinds 2006 ook actief is in België, is eigendom van de Duitse mediagroep ProSiebenSat.1.

Ook datingapps zijn in opgang. In Vlaanderen gebruikt 10 procent actief een datingapp. De moeder aller datingapps is Tinder, eigendom van Match Group. Sinds Match Group in juli vorig jaar als een apart vehikel op de beurs noteert, steeg het aandeel met ruim de helft.

Auto1 Group

Eerder dit jaar trok ook al Auto1 Group, een uitbater van een website voor tweedehandswagens, succesvol naar de beurs van Frankfurt. De groep haalde 1,8 miljard euro op en knalde op de eerste beursdag 40 procent hoger.

Zowel Babbel als Parship geeft geen commentaar over de beursplannen.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud