De kassa rinkelt bij Walmart

Resultaten Walmart beter dan verwacht. ©REUTERS

De supermarktreus laat sterke cijfers zien en ook de vooruitzichten zijn beter dan verwacht. De Amerikaanse consument laat het nog niet afweten.

Walmart kwam woensdag voorbeurs met resultaten over het tweede kwartaal. En die waren beter dan verwacht.

De omzet steeg met 1,8 procent naar 130,4 miljard dollar, terwijl er een omzet van 130,1 miljard verwacht werd. De supermarktgigant zag ook de vergelijkbare verkopen met 2,8 procent stijgen, tegenover een verwachte 2,1 procent. Daarnaast blijkt Walmart weer flink meer verkocht te hebben via het internet. De internetverkopen stegen met 37 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. In het vorige kwartaal werd een vergelijkbare groei neergezet.

De grootste supermarktketen van de wereld behaalde daarnaast een aangepaste winst per aandeel van 1,27 dollar. Dat was een stuk hoger dan verwacht, want analisten rekenden op een winst per aandeel van 1,22 dollar. De nettowinst steeg naar 3,6 miljard dollar, terwijl het aandeel vorig jaar nog een nettoverlies moest optekenen van 861 miljoen.

Vooruitzichten

Ook de vooruitzichten voor het volledige boekjaar zijn beter dan verwacht. De supermarktreus denkt nu dat de aangepaste winst per aandeel zal uitkomen tussen een lichte daling en een lichte stijging. Eerder ging het bedrijf nog uit van een lichte daling. Daarnaast ziet Walmart een sterkere klim in de vergelijkbare verkopen voor het huidige boekjaar. De supermarktketen gaf eerder een groeimarge mee tussen 2,5 en 3 procent, nu zegt het bedrijf dat de klim van de vergelijkbare verkopen aan de bovenkant van deze marge zal uitkomen.

Ook de CEO van de supermarktgigant, Doug McMillon, is positief:

Klanten reageren op de verbeteringen die we maken, de productiviteit verbetert en we winnen marktaandeel
Doug Mcmillon
CEO van Walmart

Beurzen

Sinds het goede nieuws van Walmart zijn de Amerikaanse futures weer in het groen gesprongen. Ook de Europese beurzen zijn hun verliezen wat aan het verkleinen na het nieuws. De beurzen op het Europese continent begonnen de dag in het groen, maar tekenden al snel rode cijfers op.

Als grootste supermarktketen in de VS is Walmart een vinger aan de pols van de Amerikaanse consument. Door de beter dan verwachte resultaten lijkt de consument de moed nog niet te zijn verloren. Dat doet mogelijk ook de vrees voor een Amerikaanse recessie wat minderen. Woensdag werd Wall Street gevloerd met 3 procent, nadat een belangrijke recessie-indicator alarm sloeg.

Het aandeel gaat voorbeurs 6 procent hoger.

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud