Advertentie
Advertentie

Deliveroo flopt op eerste beursdag

©REUTERS

Het koerieraandeel keldert op de Londense beurs liefst 30 procent. De grootste introductie op de London Stock Exchange in tien jaar draait uit op een megaflop.

2021 is nog maar drie maanden ver, en nu al is dé beursflop van het jaar bekend. Deliveroo dook bij zijn start op de Londense beurs meteen 15 procent lager. Een klein uur later is het koersverlies verdubbeld tot 2,70 pond - de introductiekoers was 3,90 pond.

Zo gaat het verder bergaf voor het bedrijf van Will Shu, dat zijn beursparcours met steile ambities inzette. Vorige week werd Deliveroo op een eclatante 10 miljard euro gewaardeerd, maar de jongste dagen bleek die waarde te hoog gegrepen voor topinvesteerders. De prijsvork van 3,90 à 4,10 pond per aandeel werd noodgedwongen naar beneden herzien en Deliveroo was op slag een 1 miljard minder waard.

Maar zelfs na die herziening lopen beleggers allesbehalve storm voor het aandeel. Daar zijn verschillende redenen voor. Er is de controverse over de lamentabele werkomstandigheden van de koeriers. Daarnaast vinden investeerders het niet kunnen dat oprichter Shu met extra stemrechten voor zijn aandelen de touwtjes strak in handen houdt.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud