Dow Jones sluit 1 procent lager

Reisaandelen krijgen fikse klappen op Wall Street. ©EPA

Beleggers namen even wat gas terug na de forse winsten van de afgelopen dagen. De technologiewaarden gingen dan weer hoger, terwijl de coronagevoelige aandelen in de ramsj gedaan werden.

Na de recordjacht van maandag namen beleggers nu even een adempauze. De laatste opwaartse trend in de markten kwam voort uit heropeningshoop nu steeds meer landen hun coronamaatregelen terug draaien, terwijl de trend in het aantal nieuwe besmettingen dalende blijft. 

De Dow Jones leverde 1,1 procent in.

Opmerkelijk is dat de technologiegraadmeter Nasdaq juist hoger ging en zelfs even door de 10.000 puntengrens heen schoot. De technologie-index sloot 0,3 procent hoger 9.953,75 punten. 

Coronagevoelig

Beleggers leken toch een beetje spijt te hebben van hun stevige optimisme over coronagevoelige aandelen van de afgelopen dagen. Tot op maandag gingen beleggers uit van een spoedige heropening van de Amerikaanse economie. Zo verdubbelde vliegtuigmaatschappij American Airlines doordat het bedrijf het binnenlandse vliegverkeer weer zag aantrekken en klom cruisoperator Carnival met bijna 60 procent hoger door de heropeningshoop. Maar dinsdag gaat alles wat met corona te maken heeft weer stevig in de verkoop. 

American Airlines en Carnival gingen respectievelijk 8,7 en 7,5 procent lager. Ook de cruisegroep Norwegian Cruise Line ging 10,2 procent lager en de vliegtuigmaatschappij United Airlines verloor 8,3 procent. De wat minder grote hoop op een snelle heropening knaagt ook aan de oliewaarden. Occidental petroleum denderde 5 procent lager, Marathon Oil verloor meer dan 9 procent en Schlumberger ging bijna 5 procent onderuit. 

Nikola

De e-truckontwikkelaar Nikola die vorige week zijn debuut maakte op Nasdaq geeft vriend en vijand het nakijken. Na een verdubbeling gisteren, kwam er dinsdag opnieuw 8,8 procent bij de koers. Het bedrijf, dat eveneens zijn naam ontleent aan de uitvinder Nikola Tesla, is daarmee 26 miljard dollar waard. Dat is meer dan Ford en Fiat Chrysler. Nikola werd vijf jaar geleden opgericht in Phoenix door ondernemer Trevor Milton.

Hier leest u meer over deze nieuwste beurssensatie met Tesla-allures.

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud